Cícer v kešu omáčke fotorecept

methi - fotkamethi, 21. novembra 2013
Cícer v kešu omáčke (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

200 ml
 veľká hrsť
podľa potreby
1 ks
2 ks
2 ks
1/3 ČL
1 ČL
100 ml




Postup

  1. 1

    Cicer si na noc namocime do vody. V teplom obdobi davam strukoviny vzdy vo vode na noc do chladnicky, inak skysnu. Rano vodu zlejeme a nalejeme novu. Uvarime domakka. Varim ho v tlakovom hrnci, je to rychlejsie.

    Cícer v kešu omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kesu orechy si namocime v troche vody na 30 minut.

    Cícer v kešu omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom ich dame do mixera, pridame niekolko kuskov uvareneho a vychladnuteho cicera, chilli papricku a vodu, v ktorej sa macali kesu orechy. (Miesto vody na namacanie kesu orechov mozete pouzit aj mlieko.) Vsetko rozmixujeme na pastu.

    Cícer v kešu omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibulu nakrajame nadrobno a poprazime na zohriatom ghee v hlbsej panvici (woku) domakka.

    Cícer v kešu omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridame nakrajane paradajky, kurkumu a garam masala, premiesame a pod pokrievkou dusime domakka.

    Cícer v kešu omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridame rozmixovanu kesu pastu, podlejeme naberackou vody z uvareneho cicera a premiesame.

    Cícer v kešu omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridame uvareny a scedeny cicer, kokosove mlieko, osolime a nechame prejst varom.

    Cícer v kešu omáčke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec pridame nasekanu koriandrovu vnat.

    Cícer v kešu omáčke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podavame s plackami Paratha alebo Chapati.

Diskusia k receptu

monniee
Mňam!..To musí byť super :) Cícer aj kešu milujem.
elixir
Veľmi mi chutilo, úžasné :) Garam masaly som dala menej...a trošku viac kokosového mlieka, zdalo sa mi, že môžem, ale nebolo treba už. No a ghí som menila za olej.
Aj tento ešte určite znovu urobím. :)



zuzanka1367
Dievčenská časť rodiny sa rozhodla pre Tvoj recept zaváňajúci diaľkami, no a vôbec neľutujem zaujímavá netradičná chuť, ďakujem pekne za skvelý recept @methi...