Foto: methi
Postup
-
1
Cicer si na noc namocime do vody. V teplom obdobi davam strukoviny vzdy vo vode na noc do chladnicky, inak skysnu. Rano vodu zlejeme a nalejeme novu. Uvarime domakka. Varim ho v tlakovom hrnci, je to rychlejsie.
-
2
Kesu orechy si namocime v troche vody na 30 minut.
-
3
Potom ich dame do mixera, pridame niekolko kuskov uvareneho a vychladnuteho cicera, chilli papricku a vodu, v ktorej sa macali kesu orechy. (Miesto vody na namacanie kesu orechov mozete pouzit aj mlieko.) Vsetko rozmixujeme na pastu.
-
4
Cibulu nakrajame nadrobno a poprazime na zohriatom ghee v hlbsej panvici (woku) domakka.
-
5
Pridame nakrajane paradajky, kurkumu a garam masala, premiesame a pod pokrievkou dusime domakka.
-
6
Pridame rozmixovanu kesu pastu, podlejeme naberackou vody z uvareneho cicera a premiesame.
-
7
Pridame uvareny a scedeny cicer, kokosove mlieko, osolime a nechame prejst varom.
-
8
Nakoniec pridame nasekanu koriandrovu vnat.
-
9
Podavame s plackami Paratha alebo Chapati.
Aj tento ešte určite znovu urobím. :)