Celozrnné „čierne zlato“ so zeleninou a s mozzarellou (HIT)
Foto: babickinazahrada
Dnes vám opäť prinášam recept z antihistamínového súdka. Predstavím vám najzdravší druh ryže a tolerované sorty zeleniny. Na obohatenie jedálnička pridávam aj mozzarellu, ktorú Zobraziť celý popisDnes vám opäť prinášam recept z antihistamínového súdka. Predstavím vám najzdravší druh ryže a tolerované sorty zeleniny. Na obohatenie jedálnička pridávam aj mozzarellu, ktorú my HIT (histamínová intolerancia) prevažne znášame. Dávajte si však pozor na to, aby bola bez škodlivých konzervantov!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čierna ryža: Ryžu prepláchneme a namočíme do vody na noc, prípadne od rána do večera. Záleží to od toho, kedy sa ju chystáme variť. Po odmočení zlejeme vodu. Neľakať sa! Zlieva sa voda čierno-fialovej farby. Opäť prepláchneme a necháme ešte odkvapkať v sitku. Zatiaľ si v hrnci roztopíme 3 čajové lyžičky masla Ghí. Následne naň „hodíme“ odkvapkanú ryžu, posolíme a chvíľu (pár sekúnd) miešame na rozpálenom masle. Ryža sa jemne osmaží. Zalejeme ju čistou vodou v pomere 1:2 až 1:3. Záleží od vás, či radšej priebežne dolejete, alebo necháte variť vo väčšom množstve vody. Čiernu ryžu varíme zhruba 45 až 50 minút.
- 2
Zeleninka: V menšom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s 1 čajovou lyžičkou masla ghí. Vložíme ružičkový kel. Následne ošúpaný a pokrájaný zeler. Varíme zhruba 10-15 minút. Nakoniec ryžu na tanieri jemne polejeme vývarom. Pridáme zeleninu a pokrájanú a posolenú mozzarellu.
- 3
Môj tip: Vývar so zeleniny nevylievajte! Popíjajte ho namiesto vody počas dňa. Doplní tekutiny aj živiny. Potlačí vlčí hlad. Maslo ghí navyše výrazne posilňuje trávenie a navracia stratenú energiu. Príprava zaberie cca 1 hodinu.
Tiež ryže:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu