Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom fotorecept
Foto: yogicek
Nie je to pisto presne podľa mojich predstáv, ale použil som čo obchody ponúkali. Mne tam chýba baklažán, ale práve ten som nezohnal. V Zobraziť celý popisNie je to pisto presne podľa mojich predstáv, ale použil som čo obchody ponúkali. Mne tam chýba baklažán, ale práve ten som nezohnal. V surovinách uvedený je. Ak ho zoženiete, tak je dobré ho tam dať.
porcií
príprava
Suroviny
900 g |
|
2 PL |
|
4 ks |
|
1,5 dl |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 - 3 dl |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
Pisto: | |
2 PL |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
5 ks |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na 6 cca 150g rezne. Z oboch strán osolíme, okoreníme MČK a zaprášime MČP.
-
2
Rezne opečieme z oboch strán na masle. Opečené rezne vyberieme a odložíme do tepla.
-
3
Do výpeku dáme restovať nahrubo nakrájanú cibuľu. Mierne osolíme, pridáme tri bobkové listy. Restujeme do sklovita.
-
4
Keď je cibuľka zarestovaná, prilejeme víno a povaríme cca 5min.
-
5
K cibulke pridáme opečené rezne, podlejeme vývarom tak, aby mäsko nebolo úplne ponorené. Dusíme do mäkka cca 1 hodinu. Udusené mäsko vyberieme a odložíme do tepla.
-
6
Vzniknutú cibuľovú omáčku rozmixujeme, poprípade prepasírujeme a pridáme 3 PL horčice. Zmiešame šľahačkovú smotanu s kyslou smotanou, pridáme 2 naberačky horúcej omáčky aby sa nám vyrovnali teploty a poriadne rozmiešame. Smotanu vylejeme do omáčky, necháme prejsť varom a na záver pridáme trochu posekanej peržlenovej vňate. Rada na teraz aj do budúcnosti: keby sa vám náhodou stalo, že sa Vám smotana trošku zrazí, nezúfate a znova omáčku ponorným mixérm rozmixujte a prepasírujte cez sitko. Omáčka bude jemná a bez zrazenín.
-
7
Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky.
-
8
Na olivovom oleji speníme jarnú cibuľku.
-
9
Pridáme červenú papriku, zarestujeme a postupne v intervale po jednej minúte pridávame ostatnú zeleninu v poradí od najtvrdšej po najmäkšiu.
-
10
Uhorka.
-
11
Zelená paprika.
-
12
Cuketa.
-
13
Paradajky.
-
14
Zeleninu osolíme, pridáme MČK, bazalku, rozmarín a petržlenovú vňať. Nepodlievame, zelenina si pustí vodu sama. Restujeme cca 10-15min. Zeleninka musí zostať mierne chrumkavá. Na záver pridáme 2 PL paradajkového pretlaku, minútku povaríme.
-
15
Rezne prelejeme cibuľovou omáčkou a podávame s pistom. Dobrú chuť.
-
16
Kto nemôže existovať bez zemiakov, tak ich môže urobiť ako prílohu a pisto ako zeleninový šalát.
- 17
Ak Vám pisto zostane, môžte pridať ešte trochu pretlaku, nechať odpariť čo najviac vody aby zhustlo a podávať na večeru na tmavom chlebíku. Teplé alebo aj studené.
- 17
Zaujímavé ingrediencie, moje obľúbené, veď vieš... ďalší z Tvojej "dielne", ktorý budem musieť vyskúšať... takže šup do KK a hviezdy hneď ako to pôjde :) *****
Tebe som to urobil naschvál. Nebudeš provokovať len Ty mňa s tortičkami a koláčikmi. Za pochvalu Ti ale ďakujem. Pekný deň.
Ja sa divím možno ešte viac ako Ty, že som zvolil túto prílohu. A ver mi, bola to odo mňa veľká obeť.:) Normálne by som si k tomu dal knedľu. Veď len za cenu jednej porcie pista, by som navaril knedlí aspoň na 10 porcií. Ale bolo to dobré. Keď bude sezóna, tak takúto zeleninku budem robievať častejšie. Je to dobré v horúčavách, len tak samotné za studena ako ľahká večera. Som rád, že sa Ti to pozdáva. Pekné sviatky a pekný deň Ti prajem.
S tým Pištom to napadlo aj mňa, ako dostanem, že je tam gramatická chyba. Francúzsku cibuľovú polievku určite poznáš, tak som skúsil na základe toho urobiť omáčku. Pisto je španielske jedlo, ktoré sa je z vajcom, alebo sa môže použiť ako príloha. No a slovenská krkovička. Vzniklo z toho toto jedlo. Ďakujem Ti za uznanie tejto kombinácie. Prajem Ti pekný večer.
P.S. Ďakujem za rcp. na piškot s zero cukrom. Vyskúšané. Nemá chybu.
Neuveríš, ale aj mne samotnému to chutilo.:) To krájanie zeleniny je malina. Mala by si ma vidieť alebo lepšie povedané počuť, keď varievam pre jeden športový klub niekoľko krát do roka hovädzí guláš z nožiny. Naraz je to aj 150 až 200 porcií. Ďakujem Ti za pochvalu. Pekný zbytok nedele Ti prajem.
Ako sa hovorí "učeň nad majstra". Šumne si to urobila. Musím Ťa pochváliť a som rád, že Vám chutilo. Tvoji chlapi sa nakoniec vďaka mne budú mať aj dobre:):):). Pozdrav ich odo mňa. Pekný večer Vám prajem.
Opäť nám veľmi chutilo, ako prílohu sme mali skvelé chrumkavé zemiačiky od @alenka45. Obom vďaka za náš dnešný skvelý obed :)