Fánky tety Alenky

zlota1 - bez fotkyzlota1, 2. marca 2014
Fánky tety Alenky
Foto: zlota1
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
1/2 balíčka
štipka
125 g
cca 150 ml
1 balíček




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme na hladké cesto,víno je ideálne pridávať postupne,koľko cesto pojme.Necháme 10 min odpočinúť.

  2. 2

    Cesto si vyvaľkáme na hrúbku 2-3mm,nakájame na štvorce,alebo iné tvary,do stredu urobíme zárez.

  3. 3

    Rozpálime si tuk na panvici,alebo v hrcni a ukladáme fánky do vriaceho oleja.Pražia sa pomerne rýchlo,otočíme a šup na chvíločku na servítok a potom do zmesi pr.a vanilkového cukru.

  4. 4

    Dôledžité!!!!!NECHAJTE FÁNKY VYCHLADNÚŤ!!!!a až potom jedzte,inak Váám bude zle od žaludka ako mne)))

Diskusia k receptu

megdesign
Dava sa rum, aby pili menej oleja... co s tym spravi pivo abo vino, neviem...
jozka2
Michaela vyskusaj, s vinom su tiez uzastne,ako paperie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia