Omáčka z baklažánu fotorecept

eldina - fotkaeldina, 13. mája 2013
Omáčka z baklažánu (fotorecept)
Foto: eldina

pre všetkých baklažánožrútov-medzi ktorých patrím s nadšením aj ja...:)

40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks
500 ml
500 ml
8 strúčikov
p.p.
1 ČL
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: /cesnaku nemusíte mať tak veľa, ale verte, v tom množstve sa "stratí" a celer môže byť a nemusí, mne ostal z "predchádzajúcej" limonády//

    Omáčka z baklažánu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    celer nastrúhať,cesnak očistiť, petržlenovú vňať nakrájať nadrobno, baklažán ošúpať, nakrájať na kolieska, posoliť a nechať "vypotiť"...po pár minútach ho opláchnuť..

  3. 3

    na panvicu naliať trochu oliv.oleja a kolieska baklažánu opekať..pozor, baklažán pije olej, nedať mu viac, ako dostal na začiatku...:), tak opakovať, kým neogrilujete všetky kúsky../pred každou várkou pridať trochu oleja/

    Omáčka z baklažánu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    opečené kúsky baklažánu dávať do väčšieho hrnca

    Omáčka z baklažánu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na panvicu, kde sme opekali baklažán, dať opäť trochu oliv.oleja, osmažiť na ňom nastrúhaný celer + nakrájaný cesnak a petrž.vňať....

    Omáčka z baklažánu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    v miske zmiešať vodu a rajčinový pretlak/aj tu si môžte množstvo prispôsobiť podľa seba/, ochutiť ho /soľ, vegeta, čierne korenie+ čokoľvek sa Vám zažiada/..týmto podliať baklažány, pridať osmažený celer a dať variť..variť na slabom ohni cca 30 minút..miešať len zľahka, nech nemáte brečku...:)../ako by povedali Balkánci "ostaviti, neka se pomalo krčka"/..:)))...pred koncom pridať za 1 čl octu/ale aj netreba/

  7. 7

    " i to je to"..:))

    Omáčka z baklažánu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    povrch som posypala pažítkou, je jar, bylinky už rašia..:)...podávala som s cestovinami, ale stačí aj s pečivom, taký fajnový domáci chlieb nič nenahradí..:)../nabudúce s mojimi skvelými lepinjami a hotový baklažán možno ešte zapečiem/

    Omáčka z baklažánu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    * baklažán som kúpila za super cenu 1,30 € / kg, v obchode, kde zakaždým pýtajú nejakú clubovú kartu..nevedia si zapamätať, že ja ju nemám a ani nechcem.. netušia totiž, že medzi moje obľúbené knihy patrí "1984" od G.Orwell-a..:))))))

Diskusia k receptu

ruzova
receptik vyzera chutne, ukladam, aj mne vonia po kuchyni baklazanove kari, asi nakupujeme v jednom obchode :-)
eldina
@ruzova ja ked vidím lacný baklažán, hned kupujem..:) ale dosť často sa mi stáva, že pokladníčka ani nevie, ako sa to volá..:)
eldina
@dusan95843 potom daj vedieť, či si si pošmakoval..:)../to máš v nicku PIN od bankovej karty?/..:)
kimlo
Myslíš že by to šlo aj pozavárať do zásoby?
denyany
aj ja som baklažánová, také kjopolo alebo musaka, to je pre mňa naj... ale baklažán je dosť drahý, čakám, keď bude za lepšiu cenu a tvoj recept určite vyskúšam.
neposed
joj, toto musi byt fajn a veru aj mna napadla myslienka ako zavarit. za pokus to isto stoji. Vdaka
eldina
@denyany vždy nájdem niekde baklažán v akcii, lebo na moje šťastie, ľudia ho moc často nekupujú, teda je veľká šanca, že do týždňa bude vo výpredaji..:)
babkamt
Baklažán už mám zasadený . Recept ukladám . Vlani sa mi ho urodilo toľko , že som z neho väčšinu porozdávala , lebo sme ho nestačili jesť . Tento rok som nasadila len planty .
irenaw
veru sa mi to páči. ak to niekto skúsite zavariť, dajte vedieť...a možno to budem ja ;-)
eldina
@irenaw ja skúsim, len najprv musí prísť baklaž.planta do záhrady a zarodiť..:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia