Zeleninové lievance s thai curry omáčkou
Lievance sú "vďačné" jedlo či už na sladko alebo na slano. Ja som si ich pripravil s...
Cestoviny s robi a zeleninou v kokosovej omáčke
Robi pokrájame na kocky a (najlepšie na noc) naložíme do marinády z horčice, sójovej omáčky, ...
Špenátové gnudi s maslovou paradajkovou omáčkou
Gnudi (ňudy) jsou podobné gnocchi (ňoki), vaří se ale ze syrovátkového sýra. Italské ricotty nebo...
Kuřecí křídla po indicku
Křidýlka dáme na plech s pečícím papírem (nesolíme) a vložíme na 20 minut do rozpálené trouby...
Zasnená ryba s citrusovou omáčkou
Rybu som nazval zasnená preto, lebo po prvom súste, keď som ju prvý raz ochutnal,...
Morčacie roládky s cviklovou penou
Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky, urestujeme na masle, a ochutíme soľou a korením....
Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).
Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú
Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho...
Skotská vejce
Maso s kořením a prolisovaným česnekem dobře promícháme, i bez vajíčka a strouhanky drží pohromadě.
Losos po grécky
Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena....
Špagety so zelenou fazuľkou, slaninou a rajčinami
Uvaríme Cestoviny. Fazuľky očistíme, zbavíme vlákien, rozkrojíme na polovicu a v mierne osolenej vode uvaríme domäkka, ale...
Zapečené žemličky
Recept ľahký a chutný. Prvýkrát som ho jedla u tety na oslave. Možnože už tu...
Ragú z králika na červenom víne
Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej,...
Prepelica na alibernete s grilovanými jablkami
Prepelicu umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Vnútro prepelice vyplníme slaninou a vložíme do vymasteného...
Šanghajský koktail
Tento recept som čítala v jednej knihe, kde autor dosť podrobne popisoval svoje návštevy vo vychytenej...
Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku
Toto cestíčko používam na všetko, s prímesou korenín je vždy iné raz rozmajrím, inokedy kôpar, vegeta......
Placky paratha plnené šošovicou
Preosejeme múku, pridáme soľ, premiešame. Pridáme olej a vodu a rukou vymiešame vláčne, ...
Rezance dan dan
Sezamový (arašidový) základ, na ňom rezance a na nich opražené mleté mäso so zha cai......
Grilovaná sviečkovica s plnenými šampiňónmi
Jedlo, ktoré môžete pripraviť aj vonku na grile. :-)
Kurací rezeň obaľovaný v snehovom cestíčku
Kuracie rezne naklepeme, osolíme, posypeme drveným zeleným korením a obalíme v hladkej múke.
Bravčové plátky s hráškovo-zemiakovou kašou
Skvelý, sýty a pritom veľmi jednoduchý jarný obed či dobrá večera z bravčového karé, zemiakov...
Roláda z hovädzej lopatky
Inspiraciu na toto jedlo som brala z tohoto receptu http://www. taste. com. au/recipes/4509/beef+braciole+italian+beef+rolls?ref=collections, beef-recipes V povodnom recepte...
Mäsové guľky s čubricou a zemiakovými čipsami
Nakúpila som na jarmoku nejaké koreniny, tak experimentujem. Možno budú námietky, že nesedí kombinácia,...
V rímskej mise na zelenine pečené kurča
Pokiaľ radi experimentujete v kuchyni, skúste .
Kuracie prsia s baklažánom
Chutná kombinácia mäsa a zeleniny, ja som použila morčacie prsia. Recept z brožúry Kuracie prsia na...
Kukuričné špagety na spôsob aglio olio
Zbožňujeme kukuričné špagety a čím jednoduchšie tým lepšie. Vyskúšajte aglio olio aj Vy :-)
Kačacie prsia s marinovanou baby hruškou a kroketami
Kačacie prsia osolíme, narežeme kožu, sprudka opečieme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov...
Paradajková omáčka s haluškami
ďalšia klasika medzi receptami je od mojej nebohej mamky a robievame ho dosť často keď sme všetci...
Holubacie rizoto
Je to rýchly a veľmi chutný obed, ak nemáte holuba z nedeľnej polievky, môžete použiť...