Tie najlepšie recepty z Varechy priamo do vášho mailu.
Suroviny
400-500 g
4 PL
2 ks
štipka
štipka
Postup
1
Postup:Syr nastrúhame,pridáme vajcia,strúhanku,korenie a premiešame.Zo zmesi tvarujeme menšie placky,obalíme len v strúhanke a vyprážame na horúcom oleji dozlata.Podávame s varenými zemiakmi alebo hranolkami a tatarkou..
Teraz som okoštovala jeden kúsok. Ľudkovia moji, nebíčko v papuľke! Vôbec sa syr netopil a čo je pre mňa najpodstanejšie, nie je s prípravou žiadna dlhá babračka. Dávam plný počet bodov, čiže desať. Tutovka!!!
@harknessy to by si sa divil ako mojim talianskym kolegom velmi chuti "formaggio fritto", teda vyprázany syr, taki gurmani a vzdy si to tu davaju v restauracii ked pridu. Ine ani nechcu...aj tatarku si nevedia vynachvalit.
@kimlo - ale ano veril by som, ono to chuti vacsine ludi, ktori to ochutnaju (aj ked co sa tyka zdravotneho prinosu tak to teda nic moc), ale ono zase si treba uvedomit, ze nie je syr ako syr, konkretne u eidamu mi to az tak nevadi, lebo predsa len s tym syrom sa toho az tak vela robit neda, ale neviem si predstavit, ze by niekto vyprazal (ked uz sme u Talianov) napriklad pecorino, parmezan, alebo pravu mozarrelu - to by bola extremna skoda
Na 100 g tvrdého syra dáme: 1 celé vajce a 1 starší nakrájaný rožok /mlieko/. Vytvarujeme malé karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme. Pri väčšom počte stravníkov všetko znásobíme. Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou. Po vypražení hneď podávať.
Diskusia k receptu