Cícerové „falafelky“
šéfkuchár Original restaurant & wine bar pri hoteli Kaskády v Sielnici, 17. septembra 2013
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 hrnčeky (asi 250 g namočeného vo vode 24 hodín s pridaním malého množstva soli a štipkou prášku do pečiva) |
|
1 hrnček (rovnako namočený) |
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
trocha |
|
|
|
štipka |
|
1/2 bal. |
|
|
|
Jogurtová omáčka: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
1 hrsť |
|
1 ks (zelená časť) |
|
trocha |
|
trocha |
|
|
|
|
Postup
-
1
Namočený bôb a cícer prepláchneme a rozmixujeme v mixéri. Vyberieme do misy. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, rovnako aj čili papričku, cesnak na tenké plátky, petržlenovú vňať a koriander nasekáme. Dáme do mixéra, ochutíme mletou rímskou rascou, kajenským korením, soľou, korením a drvenými koriandrovými semienkami. Ak nemáme rímsku rascu, môžeme použiť aj obyčajnú drvenú rascu. Nakoniec do mixéra pridáme asi pol lyžičky prášku do pečiva a všetko spolu zmixujeme na pastu.
- 2
Obidve zmesi zmiešame a prípadne dochutíme. Najlepšie je, ak zmes odložíme do chladničky na 24 hodín. Potom zo zmesi formujeme malé guľky alebo ich len vykrajujeme lyžicou a vkladáme do horúceho oleja, kde ich vypražíme z obidvoch strán dozlatista. Vyberieme na papierový obrúsok odkvapkať prebytočný tuk. Podávame s pikantným jogurtom a chlebovou plackou pita.
- 3
Na omáčku zmiešame biely jogurt s koreninami, nasekanou jarnou cibuľkou, čili papričkou a nasekaným čerstvým koriandrom. Podľa chuti osolíme a chvíľu necháme postáť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu