Cícerové „falafelky“

Ladislav Dibala
šéfkuchár Original restaurant & wine bar pri hoteli Kaskády v Sielnici, 17. septembra 2013
Cícerové „falafelky“
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky (asi 250 g namočeného vo vode 24 hodín s pridaním malého množstva soli a štipkou prášku do pečiva)
1 hrnček (rovnako namočený)
2 ks
4 strúčiky
1 ks
 trocha
 štipka
1/2 bal.
Jogurtová omáčka:
1 ks
1 ks
1 hrsť
1 ks (zelená časť)
 trocha
 trocha

Postup

  1. 1

    Namočený bôb a cícer prepláchneme a rozmixujeme v mixéri. Vyberieme do misy. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, rovnako aj čili papričku, cesnak na tenké plátky, petržlenovú vňať a koriander nasekáme. Dáme do mixéra, ochutíme mletou rímskou rascou, kajenským korením, soľou, korením a drvenými koriandrovými semienkami. Ak nemáme rímsku rascu, môžeme použiť aj obyčajnú drvenú rascu. Nakoniec do mixéra pridáme asi pol lyžičky prášku do pečiva a všetko spolu zmixujeme na pastu.

  2. 2

    Obidve zmesi zmiešame a prípadne dochutíme. Najlepšie je, ak zmes odložíme do chladničky na 24 hodín. Potom zo zmesi formujeme malé guľky alebo ich len vykrajujeme lyžicou a vkladáme do horúceho oleja, kde ich vypražíme z obidvoch strán dozlatista. Vyberieme na papierový obrúsok odkvapkať prebytočný tuk. Podávame s pikantným jogurtom a chlebovou plackou pita.

  3. 3

    Na omáčku zmiešame biely jogurt s koreninami, nasekanou jarnou cibuľkou, čili papričkou a nasekaným čerstvým koriandrom. Podľa chuti osolíme a chvíľu necháme postáť.

Diskusia k receptu

pseudocognac
Ja by som si to skusila upiect natensie rozotrete po pekaci, prazenie mi nevonia. Inak mnamka.
martamm
Tiez by som skusila piect v rure, hoci vyzeraju uzasne, ale uberam tuky, kde sa da
ola111
Cícer mám rada,takto som ešte nerobila...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha