Foto: zofynka
Základom cestovín je pesto, ktoré dodáva jedlu chuť a dopĺňa sa so sušenou šunkou, zeleninou a šampiónmi.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Na peste si osmažíme nakrájané šampióny, po cca. 5 minútach pridáme na pásiky nakrájanú krkovičku (použila som sušenú krkovičku značka BARON - sušená krkovička deluxe, dostať v supermarketoch medzi šunkami). Kým sa nám mäso a šampióny robia, uvaríme si cestoviny.
- 2
Zároveň si na masle si udusíme zeleninu. Každý podľa svojej chuti, ja som použila mrkvu, hrášok, kukuricu, struky.
- 3
Keď sú cestoviny hotové, pridáme ich k udusenej zelenine. Keď je krkovička/šunka (čokoľvek čo chcete) na peste a na šampiónoch opečená, pridáme ich k cestovinám a zelenine, všetko spolu premiešame. Ak treba dochutíme soľou, korením a pred podávaním cestoviny posypeme čerstvou pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu