Foto: miskamm
Toto je jedno z prvých jedál, ktoré som v nemecku ako Au-Pairka okúsila. Zo začiatku sa mi to zdalo divné mäso kombinovať s výživou, Zobraziť celý popisToto je jedno z prvých jedál, ktoré som v nemecku ako Au-Pairka okúsila. Zo začiatku sa mi to zdalo divné mäso kombinovať s výživou, ale je to naozaj veľmi chutné. Aj deti to majú radi, je to jemne sladké, ale aj slané a hlavne pre chlapov MÄSOVÉ :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pór nakrájame na krúžky asi 0,5 cm hrubé, ak je pór väčší, prekrojíme pozdĺž a potom nakrájame na polovičné krúžky. Dobre umyjeme v studenej vode a necháme odkvapkať.
-
2
Olej zohrejeme v hrnci a keď je horúci pridáme mleté mäso.
-
3
Keď je mäso dobre prepečené, pridáme soľ a korenie a pražíme ešte tak 2-3 minúty. Potom pridáme bujón (nerozmiešavať vo vode) a podusíme 5 minút na prudkom ohni.
-
4
Pridáme paradajkový pretlak alebo kečup a podusíme ďalších 5 minút.
-
5
Pridáme odkvapkaný pór a podusíme 5-10 minút na prudkom ohni (premiešavať nezabudnúť).
-
6
Podlejeme vodou, ca 0,2 l a povaríme 15-20 minút na miernom ohni. Pridáme smotanu a necháme prevriet. Dochutíme soľou a mletým korením.
-
7
Podávame s ryžou a jablkovou výživou.
(mne, keď sa recept nepáči, tak ho nechám ležať, koľko ľudí toľko chutí, ale zhadzovať niekoho by sme nemali, alebo?...)