
Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou
Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme...

Madras Karí
Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne...

Guláš z kuriatok
Očistené kuriatka dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nadrobno posekáme. Údenú slaninu pokrájame na...

Medailóniky zo sviečkovice na divoko
Plátky mäsa ochutíme korením na divinu a na rozohriatom olivovom oleji opečieme dozlatista. Mäso vyberieme a...

Losos s krémom z medvedieho cesnaku
Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde tak to treba využiť...

Candát (zubáč) v mandlovém trojobalu
Velmi příjemná úprava candátího filetu, jehož chuť je podtržena mandlovým trojobalem.

Zeleninový hamburger
Jeden z mojich obľúbených, jednoduchých receptov na prípravu hamburgeru bez mäsa. Inšpirované : https://www. eatingbirdfood. com/sweet-potato-black-bean-burger-recipe/...

Gallo Pinto alebo ryža s fazuľou, slaninou a vajíčkom
Jednoduché ale výborné jedlo zo stredoamerickej kuchyne. Toto je jeden z úplne prvých cudzokrajných receptov, ...

Ovčiarsky nákyp
Recept som objavila v staršom čísle časopisu Dobré jedlo. Pôvodne obsahuje mleté hovädzie mäso, ale...
Keď konečne môžem podľa Zuzany Haasovej
Speváčka a herečka Zuzana Haasová pripravila výdatnú dobrotu z kuracieho mäsa.

Grilovaná šťuka na bylinkách
Šťuku opečieme na panvici s bylinkami a cesnakom. Potom ju dáme piecť do rúry na osem...

Šanghajské studené rezance so sezamovou pastou, kuracím mäsom a uhorkami
Jeden z mojich najoblubenejsich studenych cinskych jedal. Vhodny ako predjedlo alebo hlavne jedlo pocas letnych horucav....

Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty
Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a...

Köfte so šťavnatou ryžou a zemiakmi z jedného plechu
Úžasne chutné jedlo, ktoré vám odporúčam vyskúšať. Kombinácia ryže, zemiakov a köfte, zaliata vývarom je jednoducho niečo fantastické!...

Kuracia roláda z parného hrnca
už dávno som nepridala recept z parného hrnca hoci ho používam veľmi často a veľmi rada.....

Ovsené proteínové lievance s čučoriedkami
„Chutí to tak dobre až sa mi ani nechce veriť, že to nie je tak nezdravé“...
Rastlinná koložvárska kapusta v zemiakovej placke
Vyskúšajte tradičný slovenský recept na rastlinnú nôtu. S Rastlinnou koložvárskou kapustou si určite pochutíte.

Patlıcan kebap
... alebo "Fırında Patlıcan Kebap" Je to naozaj velká dobrota, ktorá je u nás velmi obľúbená. Je...

Kurča na pomarančoch a mede
Vynikajúci nedeľňajší obed v týchto zimných dňoch, ktorý ľúbi celá moja rodina. Určite vyskúšajte...

Banánové lievančeky z 2 ingrediencií
Jedlo, ktoré nikdy nesklame. Rýchle, pomerne lacné, takmer zdravé a deti ho milujú...

Hovädzia špička s tarhoňou
Hovädzia špička, Toto mäso trojuholníkového rezu, je vo veľkej obľube, zvlášť v anglosaských krajinách....

Výborné zeleninové lasagne
Tieto lasagne sú bez akéhokoľvek živočišného produktu, no napriek tomu sú úúúúžasnéééé.

Šošovicové rizoto s parmezánom
Nakrájanú cibuľu do sklovita opražíme na olivovom oleji, pridáme ryžu, spolu orestujeme. Pridáme biele...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky