
Köfte so šťavnatou ryžou a zemiakmi z jedného plechu
Úžasne chutné jedlo, ktoré vám odporúčam vyskúšať. Kombinácia ryže, zemiakov a köfte, zaliata vývarom je jednoducho niečo fantastické!...

cuketové placky
v lete ked je cuketa sa tieto placky u nás pripravujú stále. Minú sa tak rýchlo, ...

Raw rizotto s dubákmi
živá strava je pre mňa obrovskou zábavou, rada trávim čas v kuchyni a experimentujem. Ani...

Pečené pstruhy so šampiňónmi, provensálskym korením a smotanou
Takto upraveného pstruha máme najradšej...

Japonské kare raisu od základu
Kare raisu, alebo v preklade kari s ryžou je japonská verzia indických kari omáčok a predstavuje...

Domáca expres ovsená kaša
Milujem ovsené vločky. Aj kašu z nich. Raz som skúsila expres ovsenú kašu čo sa...

Teľací filet mignon s parmezánovou omáčkou
Po dlhšej prestávke som sa konečne dostal k poriadnemu vareniu. Inšpirácia prišla u mäsiara, kde...

Pofranštené rízky
Neviem, čo mám v poslednej dobe s tými francúzmi... :-) No, akokoľvek, toto...

Medailónky v parmezáne
Kuracie prsia nakrájame na rovnaké tvary a okoreníme grilovacím korením.

Holandský rezeň
Mleté mäso osolíme a okoreníme, pridáme štipku orieška a zalejeme troškou mlieka, zamiešame a prisypeme...

Hovädzia špička s tarhoňou
Hovädzia špička, Toto mäso trojuholníkového rezu, je vo veľkej obľube, zvlášť v anglosaských krajinách....

Grilovaná šťuka na bylinkách
Šťuku opečieme na panvici s bylinkami a cesnakom. Potom ju dáme piecť do rúry na osem...

Dusené kura na kyslej kapuste
Kurča rozkrájame na štyri alebo viac častí, nasolíme, okoreníme a chvíľu necháme odstáť. Na...

Zajačia restovaná pečeň na zázvore
Zajačia pečeň je delikatesa, nakoľko som ešte pár kúskov mala, tak som si vymyslela taký...

Marinované bravčové mäso na ananáse
Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept...

Kaša z ovesných vločiek s krupicou
Pridaná krupica pokrm zjemní. Ovesné vločky: - zmierňujú pocit hladu (chránia pre obezitou) ...

Syrovo-šampiňónovo-cukinový špíz v zemiakovom cestíčku
Chutné a jednoduché jedlo, ktoré pripraví úplne každý.

Tuniakové cestoviny s pestom, olivami a hubami
Po veľmi dlhej dobe som sa rozhodla, že si spravím cestoviny, keď už si varím...

Zeleninový kuskus s bazalkou
Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 a necháme postáť 10 minút.

Zajac na víne a francúzskej horčici
Domáceho zajaca rozdelíme na 8 častí. Na masle a oleji opečieme mäso z obidvoch strán...

Morčacie kúsky v marináde so šampiňónmi
Morčacie prsia nákrájame na "širšie rezance". Pripravíme si marinádu z uvedených surovín v miske, pridáme...

Kuracia roláda z parného hrnca
už dávno som nepridala recept z parného hrnca hoci ho používam veľmi často a veľmi rada.....

Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou
Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky