Kuracie soté s cukinou a červenou fazuľou
Chutný bielkovinový receptík vhodný aj na slávnostnú príležitosť akou sú Vianoce. Určite je vhodné ho konzumovať...
Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
Cibuľa a cesnak sú základom slovenskej gastronómie a neviem si kuchyňu bez nich ani predstaviť. Rád ich pripravujem na rôzne spôsoby. Nielen však ako...
Brokolicové ragú
Mám očistnú 28 dňovú kúru naordinovanú mojou dcérou. Aby sa predpísané jedlá dali s čistým svedomím...
Začepčená sviečková s vajcom
Tak takúto sviečkovú si urobím hocikedy cez rok, nielen na Veľkú noc.
Veľkonočná šunka v coca-cole
Ak je šunka veľmi slaná, môže sa najprv umyť. Ak nie, dáme ju do...
Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom
Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a dáme na naolejovaný plech. Pridáme nakrájanú cibuľu, ...
Bavorské Auszogne
Auszogne sú podobné našim šiškám, tvar je však iný, viac plackovitý a roztiahnutý v strede....
Pečený cícer so zeleninou
Toto je taká rýchlovka. Ale zasýti a je veľmi chutná. Cícer je skvelá príloha aj...
Etli ekmek / Mäsový chlieb
Etli ekmek je vlastne tenké cesto natreté mletým mäsom upečené v rúre.
Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...
Pirohy plnené syrom čedar
Rozpisovat tento recept velmi nejdem, lebo urcite sa tu najde mnozstvo receptov, ktore by som...
Pečeň pokaždé jinak
Po dlhej dobe som si spomenul na pečienku. Mám ju rád akúkoľvek, na akýkoľvek spôsob. A...
Kuracie prsia na mrkve
Vykostené kuracie prsia zbavíme kože. Mäso pokrájame na plátky, osolíme a prudko opražíme v rozohriatom oleji z...
Cyperská tava
Nemam rad jahnacinu, co sa tu predava, je starsia skor baranina, ale je lacna....
Krevety so špagetami a s paradajkovou omáčkou
Z času na čas má aj našinec právo, zvlášť podložené aktuálnym dôvodom, byť za „lenivého”....
Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami
Konce panenky odrežeme a panenku narežeme na porcie. Každú po dĺžke nakrojíme, otvoríme a naklepeme na hrúbku...
Dolma
Mäso zomelieme, pridáme uvarenú ryžu, soľ, korenie, pretlačený cesnak a nadrobno pokrájanú cibuľu....
Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zelerovo-zemiakovým pyré
Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme na väčšie kusy nakrájané mäso, ...
Marocké kura
Táto úprava kuraťa je z Maroka. Ide o pomerne korenené jedlo, ale veľmi chutné,...
Ravioli s ricottou a píniovými jadierkami
Pôvodný recept je od Jamie Olivera, ale cestoviny som robila podľa svojho receptu :-) tak ochutnajte...
Tekvicové palacinky plnené tvarohom so šunkou
dosť bolo na nejaký ten deň baklažánov, deti ma už nenávidia!!/ ale stačí slovko vydediť či...
Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...
Bravčové pliecko s mexickou zmesou
Recept som vymyslela podľa svojej fantázie je veľmi chutný.
Guláš pre bezzubých
Guláš majstri prosím nebúrte sa! Guláš robím často a veľmi rád. Skúšam rôzne spôsoby, v...
Pálivé cestoviny gramigna
Ľahké a pikantné v tomto predvianočnom čase plnom pečenia a ochutnávania sladkých dobrôt. Práve na také...
Vianočná rybacia polievka
Mamina utekala z domu:D..... ked cítila tu vonu ale mne naozaj vonala:)
Špenátové halušky so syrom
Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba druhy múky, ...
Teľacia sviečkovica na pomarančoch
Teľaciu sviečkovicu očistíme a nakrájame na medailóniky, ktoré jemne na tenko naklepeme. Vytlačíme šťavu z...
Prepelice na pytliacky spôsob
Kuchynsky upravené prepelice umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. V olivovom oleji rozmiešame...
Hovädzie kocky na pive
Voľba druhu a typu mäsa každého z nás sa riadi tromi základnými zásadami! Ad 1. ) Chuťami...