Zdravé lasagne s cuketou a kuracím mäsom fotorecept
Foto: Tutikompoty
Lasagne tak trochu inak. Nízkosacharidové a hlavne zdravé.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Plnka č.1: | |
700 g |
|
150 g |
|
150 g z konzervy |
|
0,1 l |
|
1 ks vačšia |
|
3 plátky |
|
|
|
|
|
Plnka č.2: | |
600 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
Suroviny na vrstvenie: | |
3 ks |
|
50 g |
|
120 g (alebo strúhaný) 30 % tuku |
|
200 g z konzervy |
|
Postup
-
1
Postup je trošku zložitejší, ale výsledný efekt je super. Pripravíme si teda plnku č.1. Osmažíme trochu slaniny spolu s cibuľkou a na nej orestujeme nakrájané kuracie stehná - osolené a okorenené. Keď sa mäso zatiahne, tak pridáme červené víno. Podusíme cca 5 minút a nakoniec pridáme cherry paradajky a paradajky z konzervy. Podusíme ďalších cca 10 minút nech sa chute prepoja. Na záver odkryjeme, dochutíme oreganom a miešame nech sa trochu zredukuje omáčka, aby tam nebolo veľa vody. Takto pripravenú zmes necháme odkrytú a odložíme si ju nabok.
-
2
Pripravíme si plnku č.2. Odporúčam kúpiť cottage suchší, nie tie smotanové, lebo všetka voda navyše je zlá a lasagne by mohli plávať vo vode a nedali by sa servírovať hneď. Spojíme cottage cheese so žltkami, soľou, korením a vymešame to. Prebytočnú "šťavu" z vymiešania vylejeme. Necháme to naboku postáť a znova pred vrstvením odlejeme "šťavu" , ktorú cottage pustí.
-
3
Cukety si rozkrojíme na polovice a krájame na plátky zhruba 2-3-4 mm tenké. Takto nakrájanú cuketu poukladáme na mriežku, ktorú dáme do pekáča a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 15 minút. Cukety si vyberieme a môžeme začať vrstviť a prekladať do zapekacej misy. Spodok misy potrieme paradajkami z konzervy a ďalej nasleduje : 1. cuketa, 2. plnka č.2, 3. špenát, 4. plnka č.1, 5. cuketa, 6. plnka č.2, 7. špenát, 8. plnka č.1, 9. syr ( Ja som to na konci preložil ešte údeným syrom - lebo bola požiadavka :), ale to nie je potrebné)
-
4
Postup možno vyzerá zložito, ale treba vyskúšať. Stoji to za to! :) Takto pripravenú zapekaciu misu vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov (mám elektrickú) na 50 minút. Po vybratí necháme troškú ochladnúť a môžeme servírovať :) Dobrú chuť :)
Vyskušala som,vynikajúce,dávam 5 hviezdičiek.
Zatiaľ si vnímaný len ako čierna škvrna... a aj sa tak správaš...