Dekolt Madame du Barry fotorecept

jody - fotkajody, 11. júna 2012
Dekolt Madame du Barry (fotorecept)
Foto: jody

Zasa som teda raz experimentovala a čuduj sa (či nečuduj ?) svete, bolo to super.

15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 hlávka
1 malá
2 ks čerstvá
2 plátky
2 PL
15 dkg




Postup

  1. 1

    Do vody, kam sme pridali pár kvapiek citrónovej šťavy, dáme variť karfiol. Všetko ostatné nakrájame na drobné kúsky, syr (použite prosím niečo francúzske) nastrúhame. Začneme bešamelom. Kocky slaniny necháme roztopiť, pridáme plátok masla...

    Dekolt Madame du Barry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...zasypeme múkou, opražíme, podlejeme smotanou a za ustavičného miešania uvaríme polohustý bešamel.

    Dekolt Madame du Barry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do horúceho zamiešame nastrúhaný syr. Odstavíme bokom a necháme rozpustiť. Uvaríme cestoviny.

    Dekolt Madame du Barry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nadrobno nasekanú cibuľku speníme na lyžici oleja, pridáme kuracinu nakrájanú na drobno, opečieme, posolíme, pridáme na pásiky nakrájanú kápiu, zasypeme provensálskym korením, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka, tak cca 15 min.

    Dekolt Madame du Barry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do udusenej mäsovej zmesi pridáme rajčinový pretlak a čerstvo zomleté čierne korenie, necháme prevrieť a vypneme.

    Dekolt Madame du Barry (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu som zvažovala dve možnosti. Buď budem mäsovú zmes a karfiol s bešamelom podávať zvlášť, alebo to všetko zmiešam dokopy. Keďže som ale chcela ten karfiol zapiecť a trúba bola obsadená, zvolila som možnosť zmiešať všetko dohromady. Nabudúce ale určite vyskúšam aj tú druhú... Takže bešamel pridáme do mäsovej omáčky.

    Dekolt Madame du Barry (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do omáčky vložíme ružice karfiolu, nevaríme, necháme len prehriať.

    Dekolt Madame du Barry (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A už len baštíme a čudujeme sa prekvapivej chuti. :-)

    Dekolt Madame du Barry (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

mataliptak
tak veru , že toto aj može byť výborná chuť , ved sú tam samé dobré papaníčka .... velmi chutne to vyzerá , ukladám a vyskúšame ...
valeri
Muselo to byť dobré, veď si tam dala samé fajné veci :-))

julica
To môže byť fajnofka, pre mňa pokojne aj bez smotany (au).