Chutná zapečená fazuľa

podravka - fotkapodravka, 8. augusta 2016
Chutná zapečená fazuľa
Foto: podravka

Komerčný recept
Šťavnatú misu plnú pikantných ingrediencií vrátane pikantného Ajvaru Podravka môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu ku klobáse alebo k pečenému mäsu.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 plechovka (400 g)
100 ml
250 g
2 strúčiky
50 ml
1 ČL
1 PL
niekoľko lístkov
1 ks
1 ks
1 PL posekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na zahriatom oleji opečieme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme na rezance nakrájané papriky, pretlačený cesnak, premiešame a krátko opečieme, dokým paprika nezmäkne.

  2. 2

    Pridáme mletú papriku, pasírované paradajky Podravka, fazuľu a Ajvar. Premiešame, zalejeme takým množstvom vody, aby bol celý obsah zaliaty. Krátko povaríme, aby sa ingrediencie a chute prepojili.

  3. 3

    Takto pripravenú fazuľu preložíme do zapekacej misy alebo do nádoby na pečenie, posypeme mätou a pečieme pri teplote 200 °C asi 15 minút.

  4. 4

    Upečenú fazuľu posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame ako hlavné jedlo alebo ako prílohu ku klobáse alebo k pečenému mäsu.

Diskusia k receptu