Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Šťavnatú misu plnú pikantných ingrediencií vrátane pikantného Ajvaru Podravka môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu ku klobáse alebo k pečenému Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Šťavnatú misu plnú pikantných ingrediencií vrátane pikantného Ajvaru Podravka môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu ku klobáse alebo k pečenému mäsu.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 plechovka (400 g) |
|
100 ml |
|
250 g |
|
2 strúčiky |
|
50 ml |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
niekoľko lístkov |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL posekaná |
|
Postup
-
1
Na zahriatom oleji opečieme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme na rezance nakrájané papriky, pretlačený cesnak, premiešame a krátko opečieme, dokým paprika nezmäkne.
- 2
Pridáme mletú papriku, pasírované paradajky, fazuľu a Ajvar. Premiešame, zalejeme takým množstvom vody, aby bol celý obsah zaliaty. Krátko povaríme, aby sa ingrediencie a chute prepojili.
- 3
Takto pripravenú fazuľu preložíme do zapekacej misy alebo do nádoby na pečenie, posypeme mätou a pečieme pri teplote 200 °C asi 15 minút.
- 4
Upečenú fazuľu posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame ako hlavné jedlo alebo ako prílohu ku klobáse alebo k pečenému mäsu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu