Pečená ryba

orchidea - fotkaorchidea, 23. februára 2012
Pečená ryba
Foto: orchidea

Jednoduchá a rýchla príprava akejkoľvek ryby... stojí za vyskúšanie.

Suroviny

 podľa vlastného výberu
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybu, ja som použila tak mnohými zatracovaného pangasiusa, nám doma chutí a neverím tým tvrdeniam čo sa píšu... Takže rybu som nechala rozmraziť, naporcovala som ju a pokvapkala citrónovou šťavou,... to som v surovinách zabudla uviesť, ale ak nemáte citrón doma nemusíte ho utekať kupovať. Rybku som nechala chvíľu odpočívať.

  2. 2

    Potom som ju posolila, posypala korením na ryby a uložila do misky z jenského skla, ktorú som dobre vytrela maslom. Vajíčka som rozšľahala vidličkou a zaliala rybu v miske, posypala som strúhankou a vrch som obložila plátkami masla.

  3. 3

    Rybu som piekla pri teplote 190 stupňov asi 40 minút, kým sa neurobila pekná chrumkavá kôrka.

    Pečená ryba - obrázok 3
  4. 4

    Ako prílohu som sa rozhodla urobiť rýchly zemiakový šalát. Pre tých ktorí ho nepoznajú aspoň stručne postup: Zemiaky som uvarila v šupke a očistila som ich. Nákrájala som ich na kolieska, pridala som nadrobno nakrájanú cibuľu (malo by jej byť viac, ale pravdaže ak niekto cibuľu nemusí tak podľa chuti), zaliala som horúcim nálevom pripraveným z: vody, cukru, soli, octu, korenia a horčice. Premiešala som, pridala som nakrájané kyslé uhorky, tiež podľa toho ako kto má rád, všetko som premiešala a nechala postáť. Keď šalát už nebol teplý, pridala som kelímok kyslej smotany.

  5. 5

    Nech vám chutí!

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
@orchidea- mrazené-akékoľvwk ryby sú veľmi vodnaté a tak pri rozmrazovaní používam sitko a z neho odteká prebytočná tekutina, potom slabo medzi dlaňami postláčam a je to fit, ale fotorecept je pekný, až moéc, lebo sa pri ňom zbiehajú slinky.
Hned mi oči zasvietia, ked vidim recept na rybu. Tento sa mi velmi paci, lebo ta rybka je určite velmi chutna aj napriek tomu, ze sa nevypraza. Dakujem za inspiraciu.
...recept sa mi páči, aj ked papám len aljašskú tresku. Minule som vyprážala v trojobale, a boli aj tie tak hnusné, že som na ne zanevrela. Tak vyskúšam úpravu podľa teba. Vyzerá to skvelo.
Patrím k skupine, ktorá moc nemusí „supermarketové ryby“, ale to neznamená, že ich nezjem. Tento recept nepoznám – určite vyskúšam. Malá otázočka: nie je tých 40 min. pri takej teplote trochu priveľa?
ďakujem za komentáriky... @rybarkuchar - tých 40 minút som uviedla podľa toho ako to bolo v pôvodnom recepte, ale veru poviem pravdu že neviem koľko minút som to v skutočnosti piekla ale dosť dlho to trvalo kým rybka chytila takú peknú zlatú farbu, treba vyskúšať

Pridaj komentár k receptu: