Námornícke mäsko

leja3 - fotkaleja3, 21. januára 2012
Námornícke mäsko
Foto: leja3

Tento recept mám od mojej maminky a po dlhom čase som ho znovu oprášila a veru mal veľký úspech.

3-4
porcie
15 minút
príprava
20+20 minút
na 180C °C

Suroviny

6-7ks
2ks čerstvá
1ks
mensi kusok
 ,korenie
 strúhaný
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na masle, pridáme kuracie rezne a podusíme skoro do mäkka.

  2. 2

    Počas dusenia mäska (môžete si nachystať aj deň vopred) si postrúhame zeleninu na jemnom strúhadle. Nastrúhanú zeleninu dáme na panvicu a orestujeme na masle cca 10min,potom odstavíme.Syr nastrúhame.

  3. 3

    V menšom hrnci si pripravíme bešamel.Hladkú múku s maslom opražíme, pridáme mlieko a miešame ,kým nám nevznikne hladká omáčka, nie hustá ani riedka.Odstavíme,osolíme,okoreníme. Môžme primiešať trošku strúhaného syru( ja nedávam, manžel nemá rad syr). Bešamel zmiešame so zeleninou, pozor, nesmie byť viac bešamelu ako zeleniny, preto bešamel pridávajte postupne.

  4. 4

    Do zapekacej misy alebo na pekáč rozložíme mäso a prilejeme aj šťavu s cibuľou. Na každé mäso navrstvíme bešamelovo-zeleninovú zmes a postrúhaný syr. Takto pripravené mäsko dáme zapiecť do vyhriatej rúry cca na 20min, kým syr nechytí farbu.Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

letisia
Mňam, určite vyskúšam. Mrkvu strúhaš na väčších slzičkách strúhadla, alebo tých menších? Syr máš postrúhaný na väčších.
dorisa
zaujímavý recept, hodný vyskúšania:)
leja3
letisia - syr na hrubsom, zelenina na mensom,ale v podstate je to jedno,len,aby ta zelenina neboli nejake dlhe slize :)
salinka
Mäsko na zelenine, výborné!!! Určite ho budem koštovať:-)
ursula4
@leja3 výborný recept.Dnes máme na obed-už som ochutnala,veľmi chutné.Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia