Foto: js9mxd
Na Vianoce som dostal nový tlakový hrniec, tak ho skúšam. Takto môže vyzerať večera na Valentína.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
500 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Hovädzie plátky osolíme a okoreníme.
-
2
Na masti opečieme mäso.
-
3
Plátky mäsa vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľku.
-
4
Ak je cibuľka opražená, vrátime mäso do hrnca, podlejeme vývarom ( z bujónu) a dáme do tlakového hrnca na 45 min. dusiť.
-
5
Keď sú plátky udusené vyberieme ich z hrnca a šťavu zahustíme. Já používam múku ale môže byť aj škrob. Dobre prevaríme.
-
6
Medzi tým očistím šampiňóny a nakrájame ich na 1/4 - ky.
-
7
Na troche rozpálenej masti šampiňóny opražíme .
-
8
Šampiňóny osolíme, pridáme mleté čierne korenie a drvený kmín. Dusíme ich až kým sa šťava neodparí. Potom pridáme rozmačkaný cesnak a posekanú petržlenovú vňať.
-
9
Pred podávaním si urobíme volské oká a zemiakové krokety. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu