Chorvátska „žemľovka“ s tvarohom fotorecept
Tibor Samaranský
šéfkuchár resortu Drevenice v Terchovej, 3. februára 2017
šéfkuchár resortu Drevenice v Terchovej, 3. februára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Vianočka v ,,žemľovke“ chutí lepšie už aj preto, že je sladšia. Okrem toho je však jemnejšia a vláčnejšia ako pečivo.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
na 135 °C
na 135 °C
Postup
-
1
Mascarpone, vajcia, tvaroh, cukor a mlieko rozmixujeme spoločne v mixéri, túto zmes vylejeme do zapekacej nádoby s vyšším okrajom.
-
2
Vianočku nakrájame na plátky, ktoré postupne namáčame v tvarohovej zmesi a ukladáme do nádoby, kým ju celú nezaplníme.
-
3
Navrch rozsypeme sušené ovocie, lyžicou porozdeľujeme džem a nakoniec postrúhame čokoládu. Pečieme v rúre asi 25 minút pri 135 °C. Môžeme podávať na teplo napríklad s karamelovou omáčkou alebo vychladené napríklad na raňajky s pohárom studeného mlieka.
Diskusia k receptu