Rýchle papardelle so cherry paradajkami, šampiňónmi a olivami
Foto: martinkat
Tento recept môže mať veľa podôb, fantázií a surovinám sa medze nekladú. Tu je jeden zo spôsobov :)
porcia
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny.
-
2
Dáme variť cestoviny. Ja som použila tieto, varia sa 8 min
-
3
Kým sa cestoviny varia, nakrájame si všetky suroviny, okrem rukoly (môžeme ale aj tú, ak chceme). Toto sé suroviny na 1 porciu.
-
4
Na panvicu dáme olej a orestujeme cesnak. Hneď pridáme šampiňóny a restujeme do zlatohneda. Ďalej nasledujú paradajky, keď sú skoro hotové pridáme olivy. Posolíme, okoreníme.
-
5
Cestoviny by už v tomto okamihu mali byť al dente. Trošku vody z nich použijeme na podliatie a dusenie paradajok. Cestoviny zlejeme a pridáme k zmesy. Hneď nasleduje syr, ktorý potrebuje len pár sekúnd na rozpustenie. Panvicu odložíme z plameňa a primiešame ešte hrsť rukoly. Môžeme hneď podávať :-)
Diskusia k receptu