Diabolské bravčové s čiernym pivom

afataga - fotkaafataga, 9. júna 2013
Diabolské bravčové s čiernym pivom
Foto: afataga

Máme radi trochu pikantné

6
porcií
30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
3 ks
1 ks
3 PL
podľa chuti
800 ml
1 ČL
1 PL
7 ks
7 ks
6 ks
0,5 l




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu som orestovala na masti, pridala som mäso nakrájané na kocky a nechala som ho zatiahnúť

    Diabolské bravčové s čiernym pivom - obrázok 1
  2. 2

    Osolila som, pridala som nadrvené chilli, lečo a korenie, premiešala som

    Diabolské bravčové s čiernym pivom - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som feferónky prekrojené na polovice aj so semienkami, pomiešala som

    Diabolské bravčové s čiernym pivom - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som paradajkové pyré /alebo polovičné množstvo pretlaku / , čierne pivo a oregáno

    Diabolské bravčové s čiernym pivom - obrázok 4
  5. 5

    Pomiešala som a nechala pomaly dusiť, kým bolo mäso hotové, trvalo to asi 70 min., jedli sme s chlebom

    Diabolské bravčové s čiernym pivom - obrázok 5

Diskusia k receptu

elixir
Noo, to vyzerá veľmi chutne, takéto sa mi páči, ja by som si ho ale trošku oddiabolštila. :)
marianna76
íha... a ja, že prečo sa to slniečko toľko rozpálilo... Krásny obedík, tiež spravím...len trošku menej ostré... Dík za nápad.
angast
Panbožko mi ochraňuj ! Mám rád štiplavinu , ale 14 feferoniek na kilo mäsa by mi asi prepálilo výfuk :-))) Dávam radšej kayenské čili , to štípe len raz. Ináč perfektný recept.
babkamt
Recept sa mi páči až na malú úpravu . Ja si ho spravím bez feferónky .
tatranka
Keď som si prečítala nadpis receptu s názvom / d i a b o l s k é /,vedela som,že tento recept nemôžem obísť.Máme radi pikantné jedlo a preto ma recept zaujal.Le asi tých čili papričiek dám určite menej.
Nerada by som bola,aby sme vzbĺkli pri obede.....Ináč recept sa mi páči.
tiginko
pekný recept, ešte niečo štipľavé by sa šiklo...
lusinkab
tat toto teda hej :-) vyuskusame ale 14 asi nedam kedze keby som dala tych mojich 14 malickych diablikov tak by som sa asi nenadychla :-) ale prisposobime :-) super receptik
concord
Ja by som tento recept nerobil z bravčového stehna. Je suché. Ak tak z pliecka
afataga
dakujem vam za komenty
@elixir , @marianna76 , @babkamt , @margaretka28 jasne ze mieru ostrosti, resp. dietnosti si mozete urcit podla svojich zazivacich organov
@angast obstaraj si lepsie vystupne potrubie, tie cinske stoja za..., nas stipalo iba raz
@tatranka si ma rozosmiala, treba pristavit hasiaci pristroj :-)
@tiginko to ma fakt nenapadlo, este ze ta mam :-)
@lusinkaB co to mas za diablikov? daj iba 13 :-)
@mariamka taky kurz aj volaco stoji, daj tam radsej cele prasa :-)
@concord da sa aj pliecko aj krkovicka
medovnicek
pikantné máme radi aj my, páči sa mi tento tvoj recept, mám teraz tip na víkend:)
elysa
to je teda ozaj diabolské mäso! asi by ma zabilo...ale tí moji by si prišli na svoje...
izabella929
veľmi pekné jedlo.-)) vyzerá chutne.ale s chilli sa nakamarátim, napriek tomu určite recept vyskúšam.-)
afataga
@elysa ked donesu nejake fajne vinecko, mozu prist na obed :-)
@izabella929 dakujem, ak to budes robit, daj aspon trochu chilli, bez toho to asi nebude ono, aspon ja si to neviem predstavit
vierutt
Zaujal ma tento receptík, s pivom som ešte nerobila. Pikantné nevadí, ale tiež asi trošku menej feferóniek. To pivo vyskúšam, vďaka
jujoska
nadhera, tusim mojmu ulahodim cez vikend. Ja sa tiez ale priklanam k stavnatejsiemu pliecku, alebo krkovicke
valeri
Hneď by som sa nechala ponúknuť a veľmi by ma núkať nemuseli, vyzerá to veľmi dobre.
afataga
dakujem aj za dalsie komenty
@ancicka ze prajem dobru chut
@vierutt nezabudni kupit cierne, so svetlym to nie je ono a feferonov daj podla seba, ja som sem napisala, ako som robila ja, kazdy pozna svoje moznosti :-)
@jujoska maso pouzi ake mate radi, ja mam rada krkovicku pecenu alebo grilovanu, dusenu moc nie
@valeri nie len vyzera :-) skus z mensieho mnozstva ak sa ti chce
staja
Toto kde som bola, že som to prehliadla? Pikantné u nás môžeme, aj keď možno nie až také diabolské a s tým čiernym pivom to musí byť zaujímavé.
kecemis
@afataga tak vyskusane. Pridal som jedno habanero navyse. Bolo to vyborne. Zo zeny sa stala ohniva zienka, zo syna hasic a zo mna sklamany muz, ze syn - hasic tu ohnivu zienku zahasil skor ako som to vyuzil. Ale vazne vyborne.
afataga
@kecemis si ma rozosmial :-))), som rada, ze chutilo, no teda, cele habanero...no nedivim sa, ze ste hasili a cim ju syn hasil? druhy krat to uvar, ked nebude syn doma :-)
kecemis
Urcite, len budem musiet zatajit co to je. A pre istotu dam jeden a pol.
afataga
@kecemis a to ja som si myslela, ze aku mam plechovu hubu :-), kam sa na teba hrabem? mam co dohanat :-)
kecemis
Nejde o plechovu hubu, ale ako velmi chces byt ohniva.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia