Foto: xd
Tieto palacinky s karamelovými jablkami na vrchu sú vynikajúcimi raňajkami alebo dezertom :)
porcie
Postup
-
1
Korenené karamelizované jablká pripravíme tak, že v malom hrnci miešame hnedý cukor a vodu pri vysokej teplote, kým sa cukor nerozpustí. Necháme pomaly vrieť, kým sa sirup nezredukuje asi o štvrtinu (asi 2 minúty). Pridáme ošúpané jablká nakrájané na plátky, škoricu, muškátový oriešok a soľ a obalíme ich v karamele. Varíme, kým jablká nezmäknú, ale nie celkom na kašu. Primiešame trochu citrónovej šťavy a maslo. Jablkovú zmes si môžeme pripraviť aj deň dopredu a prikrytú ju do druhého dňa skladujeme v chladničke. Pred podávaním zmes prehrejeme a pridáme citrónovú šťavu a maslo.
- 2
Palacinky pripravíme tak ako vždy :)
- 3
Lyžicou dáme na palacinky jablkovú zmes a hneď podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@methi , @frezia68 určite vyskúšajte! :P