Kuracie s paradajkami
Receptík, do ktorého sa často a s radosťou pustím, lebo suroviny mám zväčša doma a...
Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami
Pripravila som dnes kuracie stehná, ktoré som najprv marinovala v marináde z pomarančovej šťavy, zázvoru, ...
Vegan zeleninové karí
Vždy keď som v Brne, zájdem do mojej obľúbenej indickej reštaurácie, Anapurny, a dám...
Halušky s kalerábom
Nezvyčajná variácia tradičného slovenského jedla, ktorú si obľúbite nielen kvôli jej chuti, ale aj jednoduchej...
Pečená bravčová slabinka na čiernom pive
Tento druh mäsa je veľmi chutný a keď natrafite na pekný kúsok, nie je ani taký...
Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré
Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, ...
Babičkina najlepšia žemľovka Charlotte bez žemlí
už som tu niekolko krát básnila o žemlovke mojej babičky... toto je jej recept... ale...
Ludaskása-kaša z husacích drobov
"Ludaskása" je starodávny recept od mojej babičky, pripravuje sa z ryže, koreňovej zeleniny a husacích...
Ryba v lístkovom ceste
Ryby rozdelíme na 6 kúskov. Rozmrazené lístkové cesto tiež rozdelíme na 6 kúskov. Zvlášť...
Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou
Mali sme netradične cez týždeň panenku. Je to taká rýchlovka, veľmi chutná. Inšpirovala som...
Pečené baranie mäso
Umyté a odblanené baranie mäso osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom.
Fettuccine so špenátom a údenou slaninkou
Dostali sme kúsok poctivej domácej prerastanej slaninky, v záhrade provokoval novozélandský špenát, v komore niekoľko...
Kolienkový perkelt
Keď som ho po prvý krát jedla v Maďarsku, povedala som si, toto musím urobiť...
Vyprážané zavárané uhorky s jogurtovo-kôprovým dipom
Jednoduchá, lacná a veľmi chutná pochúťka na posedenie s priateľmi pri víne a pive. Dnes som ju pripravila aj vo forme jednoduchého obeda s dipom....
Cestoviny s kuracím mäsom a bryndzovou omáčkou
Cestoviny pripravujem rada, pretože sú rýchlo hotové - takže ideálne pre zaneprázdnené gazdinky. Tentoraz som...
Pečené kurča
Ukážem vám postup, ako robím pečené kurča. Robím ho veľmi rada, pretože pečené kurča...
Slovenská pizza
Cesto vymiesime, a nechame pol hodinku nakysnut. Medzitym si udusime kapustu na oleji, ochutime solou, rascou......
Opekance s makom
Do mlieka vsypeme cukor a múku, pridáme rozdrobené droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť...
Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou
Recept pochádza zo Salamandrovej kuchyne - Nové Zámky. Je to bežné jedlo a patrí medzi moje najobľúbenejšie...
Pečenáče
Kupované sú príliš drahé, tak som vyskúšal a vyšlo to. Robím si ich sám a sú...
Rýchla cibuľová omáčka
Cibuľu nasekáme nadrobno a dáme na masť. Keď začne zlatnúť, podlejeme ju asi 100 ml...
Pikantné zelené fazuľkové struky s paradajkami
Pôvodný recept pochádza z Grécka, máličko som ho upravila a prispôsobila chuti mojich stravníkov. Ide...
Tvarohové guľky
Tento recept môžete pripraviť ako dezert alebo ako sladký obed. Tvarohové guľky sú totiž celkom výdatné....
Prírodné kuracie prsia s cukrovým hráškom na masle
Mám rada ľahké a rýchle sviatočné obedy, môj priateľ zbožňuje kuracie prsia na akýkoľvek spôsob, ...
Pečená paprika
Jednoduché jedlo, ktoré môže byť ako hlavné alebo ako príloha. Ja som ho dnes robila ako...
Podplamienok po našom
Každoročne na našom jarmoku navštevujem stánok s názvom Podplamienok, kde robia osúchy so slaninou, smotanou...