Kačacina trochu inakšie fotorecept

danculka - fotkadanculka, 7. januára 2012
Kačacina trochu inakšie (fotorecept)
Foto: danculka
8
porcií
90min minút
príprava

Suroviny

2ks
4ks
1pl
1,1/2pl
dosť aby rozpustená zakryla mäso




Postup

  1. 1

    Mäsko poumývame a nasolíme a nakoreníme,deň vopred....

    Kačacina trochu inakšie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na druhý deň ho dôkladne umyjeme a dobre osušíme... a ponoríme do kačacej masti a varíme v nej hodinu aj pol,potom vyberieme na pekáč a dáme pod gril na 300st ,ugrilujeme do chrumkava...namiesto kačacej môže byť aj husacia masť...

    Kačacina trochu inakšie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    asi tak...

    Kačacina trochu inakšie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    masť potomzlejeme a odložíme,máme jej otrochu viac,niekto by namietal,že to bude mastné,nie je a mäsko je chutné,,,,podávam z červenou kapustou a lokšami...

    Kačacina trochu inakšie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    keďže nepoužijeme žiadne iné korenie ,je to naozaj kačacia chuť a nie po všelijakých koreniach....dobrú chuť!!

    Kačacina trochu inakšie (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
mnam tedy si mi narobila chute hned by som si dala
babkamt
recept sa mi páči , len je nemám rúru , kde sa dá piecť na 300 stupňov,len na 250.
1x lianka
janger
Jaaaj, to by so si teda dala! Ani nevies, aku chut si mi spravila :-).
jamarlen
nádherné - originálny postup, lokše, aranžovanie, foto, no a najmä
k a č a c i n k a
cica2
krásny recept!!!...ja som vedela že už mám ísť spať:-))....aspoň kúsok by som si dala, mňam....ale aspoň recept si ukladám pre inšpiráciu :-)
tinca
takto pečú kačicu profesionáli, ešte som to nerobila, ja len pozerám máš ju krásnu, ja jej mám na rok dosť, bola na vianoce.
sneica
vyzera to perfektne....kacica,lokse a cervena kapusta skratka super...krasne naservirovane na tanieri...


evia
mne chýba tá kačacia masť, v ktorej by som ju varila, no škoda, inak to môže byť hotová fantácia
remcula
Nádherné jídlo, až mi sliny do klávesnice natekly!:-)) Já jsem hrozný masožravec!!
evanaaa
Krásnu farbu majú tie kačacie kúsky, a iste sú mäkšie a šťavnatejšie, ako keby sa len piekli , aspoň čo sa týka tých kupovaných. HJa som minulý rok kačku toľkokrát robila, že už mi ani nechutila, bolo by teda treba zmeniť recept. A ešte niečo som chcela: masť kačaciu mám aj teraz ( od vianočnej kačky), vždy keď pečiem, si ju zlejem, odložím a - vyhodím neskôr. Ona mi totiž vždy tak potuchne alebo čo, že sa už nedá použiť, neviem prečo, je to škoda. Žeby to bolo tým, že kačku ku koncu pečenia polejem mliekom?
bozulka
@evanaaa , zlievaš iba masť? Daj pozor aby tam nebola šťava,tá nevydrží dlhšiu dobu a potom to chytá pachuť.Mám to vyskúšané.
1x ilusa
lianka
@evanaaa , mliekom to určite nebude, ale si daj pozor, ako píše bozulka na tú šťavu, z tej nechaj vypariť vodu, sleduj to aby ti to neprihorelo, má to byť takej farby ako tá kačička. Potom to nalej do pohárika a keď sa bude masť sadať tak to pomiešaj, je to fajnôtka na chlebík.
danculka
@evanaaa ,nebude to,mliekom,pretože aj keď vyprážam,bravčovú masť tak ku kpncu nalejem mlieko,aby boli červené škvarky,ale aby som predišla tvojmu problému,tak usladňujem v mrazničke,,,,diky zy komentáre...
radox1
super,konfitovanie zarucuje uspech.aku mate ruru,ked na nej dosiahnete 300° ?lebo (pokial sa nejedna o konvektomat)domace rury maju max.250.
tiginko
@danculka spomínala gril, nie rúru. Ja teda netuším, na koľko stupňov sa dá rozpáliť napr. môj gril (tiež ho mám v rúre), ale 300 to hádam aj bude. Žeby mala @danculka ukazovateľ stupňov aj pre gril ?
tiginko
inak rovnaký postup ma naučila aj moja svokra, najprv som bola šokovaná keď som zistila, že ona "varí" kačku na sporáku v hrnci, ale je to super, lebo nevyschne tak ľahko ako v rúre.
danculka
@radox1 ,ja mám kombinovaný šporák,, Mora,,a dosahuje 300 st. aj rúra ,aj gril ,a že sa tomu povie,, konfitovanie,, ,viem od teba,ale je to super...@tiginko ,som rada,že sa ti to páči,naozaj je to chutné a nie je na to treba,žiadne super koreniny,ktoré úpne prekryju chuť kačky...
radox1
tak to je super,ja mam vstavanu ruru a ma max 250 ako vacsina ostatnych,ale staci.ano tento sposob varenia sa vola konfitovanie-varenie v ponorenom tuku(najlepsie vo vlastnom)-kacaci konfit.
afataga
ja len ze som taka smela :.-) mam kombinovanu vstavanu ruru a je do 275°C




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia