Foto: tinca
Toto jedlo patrí k mojim obľúbeným a keď sa ozvláštni pivom, tak chutí skvele.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Patizón olúpeme,vyjadrincujeme a nakrájame na rovnomerne hrubé plátky. Posolíme ho a necháme vypotiť. Vodu zlejeme a osušíme, ak treba ešte pred obaľovaním dosolíme.
- 2
Vajíčka si rozšľaháme so svetlým pivom a plátky patizónu obalíme v trojoble /hladká múka, vajíčka s pivom a strúhanka/. Vyprážame na oleji, ja som dala aj trošku bravčovej domácej masti pomer masť+olej 1:3, má lepšiu chuť. Ukladáme na servítky, aby sa odstránil prebytočný tuk.
- 3
No a môžeme stolovať, ja som ho podávala so sloním žrádlom na liste ľadového šalátu /mimochodom som ho robila druhýkrát, lebo šiel veľmi na odbyt/. Skvelý je aj so zemiakmi a tatarkou, alebo s omáčkou 4 druhy syra. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
naozaj je to výborné. Už ináč nevyprážam :-))