Granadír so špekáčikmi
Máme pre vás vynikajúci granadír so špekáčikmi, ktorý sme vylepšili ešte majoránom, údenou paprikou a...
Granatiersky pochod z parného hrnca
Dlho som zvažovala, či sem ten receptík dám, keďže nedávno bol pridaný granadír, ale...
Haruľa s mäsom a syrom
Zohnal som v hypermarkete mleté mäso. Bolo v ňom 60 % morčacieho mäsa, tak som...
Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom
Fašírky sú úžasné, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby. Jeden z mojich:
Guláš z králika
Z očistenej, umytej prednej časti králika s čiastočne odseknutými kosťami sa nasekajú kúsky (asi 4-5 kúskov na...
Pleskáč na domácej údenej slaninke
Dostala som od brata rybku, ktorú mám najradšej. pleskáč je úplne lahodná rybka a...
Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom
Náš nedeľný obed z bravčovej krkovičky pripravenej na červenom víne s tymianom. Podávala som s nokerlami....
Toskánsky baklažán
Baklažán sa dá pripravovať na neuveriteľne veľa spôsobov, jeden z mojich najobľúbenejších je toskánsky baklažán...
Syrovo-bryndzové karbonátky s cviklovo-uhorkovým šalátom
Aj keď to vyzerá ako útok na líniu, nie sú to len prázdne kalórie a vhodná...
Bravčové kocky v kyslej kapuste
Potrebujem už minúť naloženú kapustu od jesene, tak som hľadal nejaký recept a tento ma upútal....
Kuracie stehná na zemiakoch so šampiňónmi
Zatepľovanie domu a s tým súvisiace upratovacie práce, včerajšia operácia môjho psieho miláčika a starostlivosť...
Šampiňónové rizoto s pórom
Recept je síce jednoduchý, ale rizotá zbožňujem. A práve šampiňónové rizoto s pórom však patrí...
Musaka z baklažánov
Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky.
Pórová polievka
Táto polievka je veľmi chutná a zdravá. Jej kombinácia je celkom obyčajná. Nieje v nej...
Rizoto s mletým mäsom
Na oleji necháme urestovať nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme mleté mäso, ktoré dobre premiešame...
Ryžové rezance s bravčovým mäsom, shitake hríbami a mrkvou
Shitake hríby zalejeme horúcou vodou a necháme ich v nej 15 minút, potom ich pokrájame na...
Originálna pizza Margherita
Upečte si vynikajúcu domácu pizzu podľa profíka Andreu Enu.
Krkovička so šampiňónmi a s cibuľou
Krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme,...
Bezlepkové pirohy na sladko
Máte radi sladké jedlá? Čo by ste povedali na bezlepkové pirohy na sladko? S makom a slivkovým lekvárom sú priam neodolateľné....
Jednoduchá čína
Mäso si každý môže vybrať aké chce, no ja na toto najradšej používam kuracie. Mäso nakrájame na...
Striasky - zemiaky s kyslou kapustou
Striasky sa v našej rodine pripravujú v zimnom období pretože v sezóne je akurát kyslá kapusta a...
Ryžové rezance s krevetami podľa Evy Černej
Energická Eva Černá s nadšením pripravuje recept z ingrediencií, pred ktorými máme často rešpekt. S...
Ľahká letná pochúťka
Tento recept je z časopisu Nový Čas pre ženy. Mala som v nedeľu naplánovanú k obedu...
Směs s nudlema
Cesty osudu jsou nevyzpytatelné a tak se stěhujeme. To má s tím receptem společné jen to,...
Pivný guláš z hovädzích líčok
Hovädzie líčka umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a na masti...