Špargľa s omáčkou z chillipecorina

afataga - fotkaafataga, 3. mája 2015
Špargľa s omáčkou z chillipecorina
Foto: afataga

Rýchly, jednoduchý obed

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

500 g
2 ČL
1/2 ČL
200 ml
80 g
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šparglu som dala variť do vriacej vody so soľou a cukrom na 10 min. Zároveň aj zemiaky. Ideme na omáčku: do kastrólika om dala smotanu a redukovala som ju za stáleho miešania asi na polovicu objemu. Objavila som v obchode chillipecorino, neviem, či poznáte, tak som si povedala, že ho musím vyskúsať a nesklamalo, vyzerá takto:

    Špargľa s omáčkou z chillipecorina - obrázok 1
  2. 2

    Do zredukovanej smotany som dala menšiu polovicu :-) postrúhaného syra a nechala rozpustiť, trochu som osolila a pridala korenie, to je celé. K tomu zemiaky s maslom a vňaťou

    Špargľa s omáčkou z chillipecorina - obrázok 2
  3. 3

    A niečo farebné pre oko:

    Špargľa s omáčkou z chillipecorina - obrázok 3

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
ja od konca:
floxy nízke..tie sú mi teraz blízke..keď kvitnú kobercové taričky..mám od radosti široké zreničky..proste..žiadna zima..jeseň,leto..nemajú na JAR..preto..pre kvety..keby kvitli furt..
a jedlo..??
ľahko by sa varilo..len kúpiť..bo mám doma len soľ..cukor..korenie..nestačí..že nie..??
ja som aut..ja som vedľa..bo špargľu som ešte nikdy -jedla-..
mám to napraviť..??urobiť..??oplatí sa..??
a aj pre mna.... zacina sezona, omacku si urcite urobim, tu ten syr dostat. Na spargle ficim celu sezonu v akejkolvek podobe. Uz je v kk a samo ze za 5. prajem peknu nedelu.
zas majú v ZA niečo čo vo Vrútkach nemá chýru, chillipecorino, zajtra tam idem a kúpim, podla foto som vedela, že Ty, ja by si dala hned, ale môj bude pýtať flákotu mäsa k tomu
Včera som mala špargľu tiež netradične a hlavne za 15 minút bolo jedlo na stole.Špargľu som musela už spracovať a doma som nemala ani zemiačika.Špargľu som očistila,uvarila,stačilo 8 min.osušila,pokrájala na menšie kusy,na panvici rozohriala maslo, na ňom som trošku opiekla.Rozmiešala som 2 vajcia s postrúhaným parmazánom /iný doma nebol/ jednou chilli papričkou a vyliala na špargľu,posypala petržlen.vňaťou a urobila omeletu.
Medzi tým som urobila ešte miešaný šalát-rukola,rajčinky,kúsok papriky,kúsok uhorky.Zálievka balzamico,med,oliv.olej,citr.šťava,špetka soli.Premiešať a hotovo.Bolo to výborné aj bez zemiakov...:-)
lákavá omáčka, kde si kúpila chillipecorino? Nebudú to tie pulty s rôznymi zahraničnými resp. talianskymi syrmi? Čo mávajú aj tie zelené/bazalkové a červené/paradajkové?
som rada, ze sa vam paci omacka
@radost to je tazka odpoved ci sa oplati, spargla ma charakteristicku chut a biela inu ako zelena, aj ked je to ta ista zelenina, biela rastie pod zemou, zelena nad zemou, ja mam radsej zelenu, ale nie vzdy ju viem kupit, to cloveku bud chuti, alebo nie, musis niekomu kusok uchmatnut z taniera, aby si vedela, ci ju mas varit
a konecne viem ako sa volaju tie kvietky, dakujem :-)
@elixir v sobotu ano, v nedelu by si to uz mala horsie :-)
@jujoska ty si genius :-)
@bozulka si to poriesila :-) a ved preco nie ?
@pacinka som rada, ze chutilo
@all ten syr som kupila v Kauflande pri syrovom pulte, pani odkroji na vahu, ak by nebol vylozeny, treba sa opytat, ci ho maju, lebo niekedy ho maju predo mnou schovany v tom velkom chladiaku za predavackou
@radost , nam teda zelena chutila, nedavno, s panenkou, aj decka na to s nedoverou pozerali, ale uz samotna kratko povarena chuti takmer ako "zakusok" a ked som ju este "prehnala" cez maslo a opecenu slaninu, bola to pochutka, praveze je nenarocna na pripravu a velmi zdrava, @afataga fajne a pekne, ako vzdy
Pekne, aj my už sme započali špargľovú obsesiu, každý týždeň 1 špargľové jedlo - kým je sezóna, potom budeme s láskou spomínať :-)
Konečne aj do našich končín dorazila špargľa :) , ale také chillipecorino veru ešte stále nie, tak iba obyčajné a chilli pridané z vlastných zásob. Veľká spokojnosť, ani mi žalúdok oči nezaťahuje, tak som sa dobre najedla.


@Zuzanka1367 (25.4.2017 11:43)

Jej tak to mam dvojnasobnu radost Zuzanka :-), tesim sa, ze si fajne najedla, dakujem za krasne foto obeda.
No a ten psik, nemam slov, je neskutocne nadherny, aj ti veru zavidim, ze ho mas pod nosom, rastie akoby ste ho tam za usi tahali :-), dakujem za foto, hned mam krajsi den :-)

Pridaj komentár k receptu: