Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 9. apríla 2011

Suroviny

200 g
200 g
4 ks
200 g
2 - 3 ks
3 PL
150 ml
200 ml
2 PL
  a korenie podľa chuti
20 g
 na podsypanie




Postup

  1. 1

    Obe druhy múk si zmiešame a pripravíme na kuchynskú podložku.

    Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do stredu kôpky z múky spravíme väčšiu jamku, do ktorej rozklepneme 4 vajíčka.

    Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme vrchovatú lyžicu nahrubo mletého alebo nasekaného čierneho korenia.

    Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny spojíme a miesime, kým sa nespoja. Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky aspoň na 30 minút.

    Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pracovnú podložku si poprášime múkou a cesto rozdelíme na menšie časti.

    Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som si pomohla strojčekom. Cesto som postupne "vyvaľkala"

    Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a nechala obschnúť.

    Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po obschnutí som ich krájala opäť strojčekom. Polovicu cestovín (na fotke) uvaríme v osolenej vode, druhú polovicu som nechala vysušit a odložila.

    Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrťky. Mrkvu očistíme a nakrájame na malé kocky.

    Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na oleji opražíme mrkvu, pridáme šampiňóny a spolu opekáme.

    Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Huby a mrkvu podlejeme vývarom a varíme, kým huby nezmäknú a vývar sa nezredukuje.

    Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na záver pridáme smotanu rozmiešanú s horčicou, necháme prevrieť.

    Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Omáčku odstavíme a pridáme kúsok masla.

    Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

vierik
Také jednoduché a úžasne zároveň,díky za námet čo nasjkôr uvarím...
kata50
A tie cestoviny s korením - to nemá chybu :-)))
jody
krásny tip na cestoviny a v omáčke vymením hríby za kuracinu. :-)
babidka
velmi sa mi paci ten recept - akurat budem musiet dat ine ako cierne korenie - dcera ho "neznasa":-) mozno by sa hodil rimsky kmin alebo muskatovy oriesok....?
tonicka53
@zirafninka1 , ešte mi poraď prosím, na čom to sušíš tie rozvaľkané cestá? ja len tak porozkladané na čistých obrusoch a potom neviem kade to mám rozkladať :-) zabudla som ťa pochváliť, máš recept krásne spracovaný ! páči sa mi to /palček hore/ :-)
jamarlen
pridávam sa, krásny recept, páči sa mi najmä omáčka. sladkastá mrkva iste podporí chuť húb, a korenistá horčica...zajtra varíme.
tie cestoviny asi nestihnem, tak budú kúpenské, žiaľ.....
foska
Ja susim rozvalkane cesta zo strojceka na susaku na bielizen... Viete - ten rozkladaci kovovy... tam sa toho mestiiiii ;)
zirafninka1
Dakujem za mile komentare. Ten napad so susenim na susaku na bielizen je super. Ja otvaram dvierka na skrynkach, prekryjem ich papierom na pecenie, alebo alobalom a susim tak. No proste cela moja mini kuchyna je ako po vybuchu. A nakrajane rezance uz potom v rure podla @kucharroland
hanach
ja som taká hladná na toto...!!! Krásne
sunajn
Mňam. Aj Jamie Oliver sa ho môže naučiť. :)
julica
@zirafninka , podozrievam ta, ze si taka perfekcionistka, ze si este aj muku podsypala cez sitko - nie je tak? :)
anina6
super, aj ja zajtra spravím niečo podobné ale šampiňony nahradíme klasickým hríbami. už sa teším, také omáčky ľúbime papať.
monzet
@zirafninka1 môj dnešný obed,robila som už ozaj veľa krát,ale stále si myslím,že tá chuť je fantastická!!
ethanel
Vyborne tlieskam hlavne nad domacou vyrobou cestovin.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia