Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
|
|
200 g |
|
2 - 3 ks |
|
3 PL |
|
150 ml |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
a korenie podľa chuti |
|
20 g |
|
na podsypanie |
|
Postup
-
1
Obe druhy múk si zmiešame a pripravíme na kuchynskú podložku.
-
2
Do stredu kôpky z múky spravíme väčšiu jamku, do ktorej rozklepneme 4 vajíčka.
-
3
Pridáme vrchovatú lyžicu nahrubo mletého alebo nasekaného čierneho korenia.
-
4
Suroviny spojíme a miesime, kým sa nespoja. Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
-
5
Pracovnú podložku si poprášime múkou a cesto rozdelíme na menšie časti.
-
6
Ja som si pomohla strojčekom. Cesto som postupne "vyvaľkala"
-
7
a nechala obschnúť.
-
8
Po obschnutí som ich krájala opäť strojčekom. Polovicu cestovín (na fotke) uvaríme v osolenej vode, druhú polovicu som nechala vysušit a odložila.
-
9
Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrťky. Mrkvu očistíme a nakrájame na malé kocky.
-
10
Na oleji opražíme mrkvu, pridáme šampiňóny a spolu opekáme.
-
11
Huby a mrkvu podlejeme vývarom a varíme, kým huby nezmäknú a vývar sa nezredukuje.
-
12
Na záver pridáme smotanu rozmiešanú s horčicou, necháme prevrieť.
-
13
Omáčku odstavíme a pridáme kúsok masla.
tie cestoviny asi nestihnem, tak budú kúpenské, žiaľ.....