
Domáca škvarená masť a škvarky
Bravčová masť bola už dávno "rehabilitovaná" a dokonca je vhodnejšia na vyprážanie ako rastlinné oleje. Kvalita...

Nadýchaná bublanina
Letný ľahký koláčik, ktorý je hotový za hodinku. Nadýchaná bublanina so sezónnym ovocím priamo zo...

Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino
Nick Stellino je vynikajúci šéfkuchár americko-talianskej kuchyne, tento recept je z jeho kuchárskej knihy "Varenie s...

Hubový guláš
Hubový guláš pripravíme z čerstvých dubákov, hlivy ustricovej a šampiňónov. Huby zbavíme nečistoty a nakrájame...

Restovaná chrumkavá cibuľka
Je stvorená na posypanie šalátov, polievok, do burgerov aj k pečenému či dusenému mäsu...

Jaternice s krúpami
Čisté črevá deň vopred namočíme do vody. Všetko mäso dáme variť do veľkého hrnca alebo kotla a vkladáme...

Pravá vianočná kapustnica od ShukvacikA
Neviem čo by som presne k tomuto povedal, čo sa týka polievok tak moja úplne najobľúbenejšia...

Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou
Toto je obľúbené jedlo môjho syna, ale má ho rada celá rodina.

Jemná hrachová polievka
Vynikajùca polievka zo suchého žltého hrachu :-) Recept pochadza zo stranky tureckeho kuchara. Ja som ho len...

Najjemnejšie palacinky
Najprv dáme do misky vajcia, vodu, soľ, mlieko a olej a vymiešame mixérom...

Jednoduchý a výborný zákusok z čerstvých jahôd...
Hľadala som nejaky recept s čerstvých jahôd kedže jahody práve teraz dozrievajú.

Bábovka s džemom
Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme ostatné suroviny okrem marmelády a kakaa a poriadne vymiešame.

Bravčový plátok so slivkami
naša obľúbená slivková omáčka tentokrát v kombinácii s bravčovým stehnom

Želví polévka
Mararewiczowa Róźa: Praktyczna kuchnia, Lwów, 1910

Pečené jahňa - Агнешко Печено
Pečená jahňacina je tradičné Veľkonočné jedlo, ktoré v Bulharsku nechýba na sviatočnom stole. Ak nemáme...

Kokosová roláda (plus piškótové jednohubky)
Inšpiráciou mi bola moja kuchárska kniha "1 millió menü". V recepte bolo cesto urobené z pomletých...

Lulin zákusok
Keď už som nevedela čo vymyslieť, pozbierala som čo som mala doma a vznikol tento výborný...

Falošný segedínsky guláš
Prečo falošný? Pretože vo svojej kuchyni väčšinou používam kuracie mäso a niekedy ho úplne nahradím strukovinami...

Tuniakový šalát Easy
Tuniakový šalát s chrumkavými kúskami uhorky, cibule a listového šalátu a paradajkami, dochutený olivovým olejom...

Konečne vláčne muffiny 2
Tento recept som našiel tu na vareche od "Luliatko". Zaujali ma kladné ohlasy no rozhodol som...

Úžasné pagáčiky (placky) z ovsených otrúb
Tieto pagáčiky alebo placky (podľa toho aké kôpky dáte na plech) sú naozaj skvelé na to, ...

Škvarkovníky
Zo všetkych prisad (okrem škvariek) vypracujeme polotuhé cesto , rozvalkame ho a natrieme mletymi škvarkami po celej...

Zapečená cuketa s tekvicou hokkaido
Rýchle jednoduché zdravé a pomerne lacné jedlo keďže začína jeseň, tekvice je dosť všade.

Žĺtkové rezy
toto je recept našich prastarých rodičov a je veľmi dobrý bez neho by neboli Vianoce ta jeho...

Marhuľový punčák
Z popisu ingrediencií v prvej časti 4 vajcia, 4pl pr. cukor, , 4pl polohr. múky kopcovité a...

Kváskový chlieb ražno-špaldový špeciál
Kváskový chlieb zo špaldovej pšenice patrí medzi najstaršie chleby našich dávnych predkov. Len vďaka tomu, ...