Kura na mandarinkách

macopb - fotkamacopb, 13. apríla 2012
Kura na mandarinkách
Foto: macopb

O tomto jedle som sa dozvedel zo seriálu The Big Bang Theory, na internete som našiel približný recept, ktorý sme si s priateľkou upravili Zobraziť celý popisO tomto jedle som sa dozvedel zo seriálu The Big Bang Theory, na internete som našiel približný recept, ktorý sme si s priateľkou upravili podľa nášho gusta. Tento recept patrí k mojim najobľúbenejším. Je to veľmi chutné, ľahké a nenáročné na prípravu a čas.

2-3
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
250 ml
2 čl karí




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji (môže byť aj obyčajný) si osmažíme kuracie prsia nakrájané podľa chuti (kocky alebo pásiky).

  2. 2

    Po osmažení pridáme šťavu z kompótu, necháme ju vyvrieť, pridáme koreniny (množstvo podľa chuti) a prilejeme smotanu.

  3. 3

    Keď smotana začne hustnúť pridáme mandarinky, jemne premiešame a po chvíľke vypneme. Ako príloha je asi najvhodnejšia ryža, ale záleží na vás.

  4. 4

    TIP: Pokiaľ nechceme mať mandarinky na kúsky môžeme ich pridať ešte pred smotanou nech sa rozdrobia.

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Často kombinujem kuracinu s ovocím, prípadne s lekvárom. Mne tam pasuje chilli. Mám rád sladko pikantnúz chuť. Šikovný recept, určire vyskúšam.
bablew89
to indické kari tam je skvelé, určite by bolo fajn aj chilli...ale pravé indické (nie také obyčajné ako v každom regály v obchode) tomu dodá takú...chuť akoby tam boli oriešky, alebo ako by som to povedala :) a neni až tak zvláštne výrazné ako tie obyčajné zmesi kari korenín :) Ja a @Macopb ho pcháme už snáď všade :D Určite receptík vyskúšajte :)
carny06
Dneska som to skúšal ale s tým že včera som si najemno nakrájanú kuracinu spravil marinádu z: pomarančovej, mandarinkovej, a citrónovej čerstvo vytlacenej staví s medom a trochou piva a olivového oleja. No proste nebicko v ústach. Podával som to s ryzov a hranolkami ako výzdobu som použil na tenko nakrájané plátky citrusov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia