Foto: izabella929
Dnešný sobotný obed z výborných domácich surovín...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g domáce |
|
250 g vykostené |
|
2 PL domáca |
|
80 g domáca |
|
80 g domáca |
|
2 ks |
|
1 kg domáca |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
2 väčšie strúčiky |
|
250 ml |
|
3 ks celé |
|
250 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Najprv som si zomlela hovädzie mäso...na panvicu som dala pol lyžice bravčovej masti a pridala som pokrájanú cibuľu...keď sa orestovala, pridala som mleté hovädzie mäso, soľ, korenie, rascu, mletú červenú papriku a všetko som spolu premiešala..podliala som troškou vody a dusila za občasného miešania do mäkka..hotové mäso som odložila bokom..
-
2
potom som pokrájala morčacie stehno na malé kocky..na druhú panvicu som dala pol lyžice masti,pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak...pridala som mäso, osolila, okorenila, posypala červenou mletou paprikou, podliala troškou vody a dusila pod pokrievkou do mäkka.. hotové mäso som odstavila bokom..
-
3
na dno rajnice som dala pol lyžice masti, pridala som cukor, nechala som skaramelizovať a pridala som sudovú kapustu...okorenila som...miešala som chvíľku, kým sa kapusta strošku podusila...odstavila som ju bokom..v ďalšom hrnci som si predvarila 3 min. umytú ryžu, ktorú som zaliala vodou a predvarenú do polovice som ju nechala chladiť..slaninu a klobásu som pokrájala a a opiekla na panvici...
-
4
začala som zostavovať koložvársku kapustu: menší hlboký plech som potrela masťou..posypala som strúhankou.. na dno plechu som uložila polovicu kapusty..
-
5
na kapustu som uložila polovice ryže..
-
6
na ryžu som uložila slaninu a klobásku..
-
7
na klobásku so slaninou som uložila mleté hovädzie mäso..
-
8
mäso som posypala troškou kapusty...
-
9
potom som uložila druhú polovicu ryže..
-
10
na ryžu som uložila dusené morčacie kocky..
-
11
zakryla som zbytkom kapusty...
-
12
v smotane som rozmiešala 3 vajcia a poliala som všetko na plechu.. trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a vložila som do trúby plech a zakryla som ho...nechala som piecť 30 min..
-
13
hotovú koložvársku kapustu som pokrájala na plechu na kocky a podávala so smotanou...dobrú chuť..
Tvoju by som milerád ochutnal,lebo vyzerá veľmi dobre. ;-)
Toto jedlo bych skutocne rada ochutnala. Mam na nu naramnu chut prave teraz.
taka krasna a urcite fajna ako tvoja..skus dat pod tanier obycajny
biely obrus..