Išlové tortičky

marienka44 - fotkamarienka44, 30. decembra 2015 16:07
Ďalšie recepty »

Recept pochádza z i-Receptářu, ktorý mi pravidelne chodí do e-mailu.

50
porcií
60 min
príprava
10 min
na 180-200 °C

Suroviny

300 g
200 g (alebo maslo)
100 g
80 g sparené a olúpané, zomleté
1 ks
1 PL
 štipka
Náplň:
100 g mleté
100 g
100 g
1 PL
1-2 PL
podľa seba
Na ozdobu:
 polené
druhá varianta náplne: pikantný ríbezľový lekvár
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Do preosiatej hladkej múky pridáme ostatné ingrediencie a ručne zamiesime cesto, ktoré môže aj niekoľko dní stáť v chlade zabalené v potravinovej fólii.

  2. 2

    Ešte chladné cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme kolieska, veľkosť radšej menšia. Upečieme na plechu, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Pozor, farba cesta klame, je hnedá. Dbáme, aby kolieska nezhoreli. :-). Teplota a čas je uvedený len orientačne, každý podľa svojej skúsenosti. Upečené ukladáme na podnos a príležitostne zlepíme. Ja som vždy tortičky zlepovala len ríbezľovým lekvárom, maslová plnka bola uvedená v i-Receptári. Treba vyskúšať.

  3. 3

    Pred polievaním s čokoládovou polevou zlepené tortičky dáme do chladu. Ozdobíme polovičkou mandle alebo orieškom. Vydržia dlho ako čerstvé.

  4. 4

    Poznámka: Kupované mandle ošúpeme tak, že ich chvíľu povaríme v hrnčeku s vodou, precedíme a následne ide šupka ľahko dole. Aby sa aj ľahko oddelili na polovice, treba už ošúpané mandle nechať asi 1 hodinu namočené v studenej vode. Potom mandľu uchopíme medzi prsty a šmýkavým pohybom rozdelíme na polovičky. Tieto triky som sa dočítala práve v i- Receptáři.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist