Citrónový koláč s tvarohom
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 27. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
125 g |
|
štipka |
|
40 g |
|
1 ks |
|
(na posypanie dosky a vysypanie formy) |
|
(na vymazanie formy) |
|
Náplň: | |
750 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Múku preosejeme na dosku, premiešame so soľou a s cukrom. Postupne zapracujeme nastrúhané maslo, žĺtok a asi 2 lyžice ľadovej vody. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a uložíme na pol hodiny do chladu.
- 2
Citróny omyjeme, očistíme kefkou a osušíme. Nastrúhame z nich kôru a vytlačíme šťavu. Vychladené cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát a vyložíme ním vymazanú a vysypanú koláčovú formu, okraje cesta vytiahneme do výšky.
- 3
Náplň: Tvaroh rozmiešame s citrónovou kôrou a so šťavou, primiešame kyslú smotanu, žĺtky a cukry dôkladne premiešané so škrobovou múčkou. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame ho zľahka do tvarohovej zmesi. Hmotu nanesieme na cesto a rovnomerne ju rozotrieme.
- 4
Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi hodinu. Upečený koláč necháme vychladnúť, môžeme ho ozdobiť plátkami citróna a pocukrovať.
Tiež citrónový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu