Citrónový koláč s tvarohom

Lucia Mišková
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 27. marca 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Citrónový koláč s tvarohomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
30 min
príprava
60 min
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
125 g
štipka
40 g
1 ks
 (na posypanie dosky a vysypanie formy)
 (na vymazanie formy)
Náplň:
750 g
250 g
2 ks
2 ks
100 g
1 bal.
50 g
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Múku preosejeme na dosku, premiešame so soľou a s cukrom. Postupne zapracujeme nastrúhané maslo, žĺtok a asi 2 lyžice ľadovej vody. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a uložíme na pol hodiny do chladu.

  2. 2

    Citróny omyjeme, očistíme kefkou a osušíme. Nastrúhame z nich kôru a vytlačíme šťavu. Vychladené cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát a vyložíme ním vymazanú a vysypanú koláčovú formu, okraje cesta vytiahneme do výšky.

  3. 3

    Náplň: Tvaroh rozmiešame s citrónovou kôrou a so šťavou, primiešame kyslú smotanu, žĺtky a cukry dôkladne premiešané so škrobovou múčkou. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame ho zľahka do tvarohovej zmesi. Hmotu nanesieme na cesto a rovnomerne ju rozotrieme.

  4. 4

    Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi hodinu. Upečený koláč necháme vychladnúť, môžeme ho ozdobiť plátkami citróna a pocukrovať.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist