Foto: siuuu
Ja mám veľmi rada koláče s ovocím alebo aspoň s ovocným akcentom, tak tieto ovocné šuhajdy som musela vyskúšať. Nápad
mám z internetu Zobraziť celý popisJa mám veľmi rada koláče s ovocím alebo aspoň s ovocným akcentom, tak tieto ovocné šuhajdy som musela vyskúšať. Nápad
mám z internetu asi spred roka, kde bola verzia horká čokoláda a mandarínky - ale chuťovo som si ich doladila podľa seba. U
nás mi horkú čokoládu vždy ofrflú - tak som použila bielu, mliečnu a ružovú čokoládu. Aj plnky som si doladila podľa seba.
Zdroj: internet + vlastné úpravy
Postup
-
1
Najskôr odporúčam pripraviť si náplne (môžete použiť aj džem) - ovocie očistiť, pokrájať, rozvariť s cukrom a citrónovou šťavou podľa chuti (netreba príliš sladiť, keďže čokoláda je sladká) - maliny som po rozvarení najskôr prepasírovala. Konzistencia by mala byť ako trocha redší džem. Ja som k mandarínkam pridala po zredukovaní kvapku pomarančového likéru a pár kvapiek prírodnej pomarančovej esencie "wild orange", ktorá dodá úžasnú vôňu. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- 2
Následne roztopíme čokoládu - buď nad parou alebo v mikrovlnke - kto je ako zvyknutý. Ja rozpúšťam na parou, ale práve dnes som sa dozvedela od jednej pani čo vyrába čokoládové pralinky, že oveľa lepšie pre čokoládu je rozpúšťať v mikrovlnke (kvôli pare vznikajúcej pri topení vo vodnom kúpeli, ktorá môže poškodiť výsledný čokoládový efekt).
- 3
Do košíčkov dáme po troške čokolády a dáme stuhnúť do chladničky alebo mrazničky. Po stuhnutí spodnej vrstvy dáme do každého košíčka po troche ovocnej zmesi a zalejeme čokoládou. Ozdobíme podľa chuti a necháme stuhnúť. Je to tak kúsok zdravšie maškrtenie - najmä ak použijete horkú čokoládu. Pre mňa sú TOP tie ružové s malinovou plnkou, zdobené lyofilizovanými malinami, pretože mám rada Ruby čokoládu. Netreba ich robiť veľa, sú dosť sýte.
Tiež šuhajdy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu