Takéto koláče som začala robiť len asi pred rokom. Recept na cesto mi dala kolegyňa. Nebol to ale recept na moravské koláče, ale na štedrák. Ja som to raz vyskúšala a už iné cesto nerobím. Koláčiky sú výborné aj na druhý deň, keď pravda zostanú. Tak som si povedala, že sa s vami oň podelím. Postup som nefotila, lebo keď som ich piekla, ešte som nevedela, že ich sem dám.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
560 g |
|
100 g (margarín) |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
1 ks (42g) |
|
60 g |
|
250 ml vlažné |
|
Plnka: | |
250 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
1 ks |
|
asi 50 g |
|
100 g |
|
50 ml na potretie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Urobíme kvások z kvasníc, cukru a mlieka. pridáme múku, maslo(stačí aj nakrájané na kúsky), masť, vajce a soľ a dobre vypracujeme cesto. (keď sa robí štedrák, tak netreba kysnúť, može sa hneď s ním pracovať) Ja som ale nechala cesto vykysnúť asi pol hodinky. Cesto rozváľame na plát a pokrájame na štvorce ako na buchty. Na každý kúsok dáme tvarohovú plnku a urobíme buchtičky.
- 2
Pripravíme si plech s pečiacim papierom a poukladáme buchty tak, aby sa dali rukou roztlačiť na tenšie koleso a dáme na vrch kúsok lekváru. Potrieme okraje olejom a dáme do rúry piecť
- 3
Mala som 3 ks takýchto plechov po 8 ks.
- 2
@jerica mne sa páči tento recept preto, že cesto je výborné aj na druhý deň