Foto: frona
Takéto koláče som začala robiť len asi pred rokom. Recept na cesto mi dala kolegyňa. Nebol to ale recept na moravské koláče, ale na Zobraziť celý popisTakéto koláče som začala robiť len asi pred rokom. Recept na cesto mi dala kolegyňa. Nebol to ale recept na moravské koláče, ale na štedrák. Ja som to raz vyskúšala a už iné cesto nerobím. Koláčiky sú výborné aj na druhý deň, keď pravda zostanú. Tak som si povedala, že sa s vami oň podelím. Postup som nefotila, lebo keď som ich piekla, ešte som nevedela, že ich sem dám.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
560 g |
|
100 g (margarín) |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
1 ks (42g) |
|
60 g |
|
250 ml vlažné |
|
Plnka: | |
250 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
1 ks |
|
asi 50 g |
|
100 g |
|
50 ml na potretie |
|
Postup
-
1
Urobíme kvások z kvasníc, cukru a mlieka. pridáme múku, maslo(stačí aj nakrájané na kúsky), masť, vajce a soľ a dobre vypracujeme cesto. (keď sa robí štedrák, tak netreba kysnúť, može sa hneď s ním pracovať) Ja som ale nechala cesto vykysnúť asi pol hodinky. Cesto rozváľame na plát a pokrájame na štvorce ako na buchty. Na každý kúsok dáme tvarohovú plnku a urobíme buchtičky.
- 2
Pripravíme si plech s pečiacim papierom a poukladáme buchty tak, aby sa dali rukou roztlačiť na tenšie koleso a dáme na vrch kúsok lekváru. Potrieme okraje olejom a dáme do rúry piecť
- 3
Mala som 3 ks takýchto plechov po 8 ks.
- 2
@jerica mne sa páči tento recept preto, že cesto je výborné aj na druhý deň