Foto: luliatko
..receptov na moravské koláče je tu množstvo, mne sa najviac osvedčil tento.. kysnuté koláče, záviny, buchty nikdy nechýbajú pri chatovačkách Zobraziť celý popis..receptov na moravské koláče je tu množstvo, mne sa najviac osvedčil tento.. kysnuté koláče, záviny, buchty nikdy nechýbajú pri chatovačkách na stole:)
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z mlieka, cukru a droždia, po napučaní vylejeme do múky, pridáme trošku soli, 4 žĺtka a vypracujeme cesto. Postupne pridávame aj olej..trvá to dlhšiu dobu, kým cesto pohltí všetok olej..cesto nemusíme dávať kysnúť..
-
2
.. cesto si rozváľkáme, rozkrájame na štvorce. Ja plním tvarohom zmiešaným so škoricovým cukrom (niekedy pridám aj jedno žĺtko). Vyformujeme malé buchtičky, do ktorých spravíme dierku, potrieme bielkom a na vrch dáme slivkový lekvár (tentokrát som použila namiesto tuhého lekváru, slivkový džem, ale neroztiekol sa:))..nakoniec posypeme posýpkou z masla, hladkej múky a cukru(dala som aj vanilkový cukor)..pečieme na 160°C asi 20 - 25min.. závisí od typu rúry..
@tatranka : aj pre mňa sú to najobľúbenejšie koláče.. piekla som ich aj na pohostenie komisie pri mojich bakalárskych štátniciach...a pri konci keď už sme si pripíjali, jeden z komisie sa spýtal, že "koho babka piekla tie výborné koláčiky?":))