Drožďová mňamka :)

llilla - fotkallilla, 1. októbra 2011

svetový deň vegetariánov... mňam mňam :)

3-4
porcie
2 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1 ks
1 ks ( 1 kocka )
20 g
1 čl




Postup

  1. 1

    Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.

  2. 2

    Pridáme droždie. Keď sa rozpustí a uvoľní sa vôňa, prisypeme múku. Chvíľku miešame a podlejeme vodou (cca 100 ml).

  3. 3

    Na miernom ohni dusíme 10 minút. Podľa potreby pridáme ešte vodu. Občas premiešame. Nakoniec pridáme solčanku. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

bibia1
fíha, a to sa ako papá, s chlebíkom? ...
hubarka35
ináč droždová nátierka je moc dobrá-ja robievam aj z vajičkami-múka vobec...a toto vyzerá na foto ako nejaká mlazgavica s múky...prepáčte za výraz.
3sandra3
drožďové jedlá sú veľmi zdravé,,, mali by sme také papať,,, možno keby bola fotka s nátierkou na chlebíku, lepšie by to pôsobilo na naše očká :-)
diana22
nooo...neviem ci by mi to doma niekto zjedol, nevypada to lakavo...
alexdidi
Škoda.....nie nadarmo sa hovorí, že v prvom rade jeme očami a ak to nevyjde, tak...............
tinca
robím drožďovú, ale s vajíčkami ako @hubarka. Tú múku nedávaj zle to vyzerá asi aj chutí,fakt také maglajzové, neuraz sa
nadia56
@Llilla , je to asi taka drozdovo ovsenna kasa, foto posobi velmi zvlastne, ale mozno je to chutovo dobre, ja robievam tak ako @tinca natierku s vajickami, je vynikajuca:-)
jamarlen
len sa všetci neopŕcajte a nepokakajte z nejakej fotky..... mne sa páči a s vajíčkom, milé dámy, už nie je vegetariánska!!!
dal by som iba trochu rasce na olej a červenej papriky navrch:))))
hubata
eee.... čo je solčanka, nepoznám to - je to nejaká príchuť?
marianne69
@Llillia ak Ti chuti viac s ovsenou mukou ako s vajickami,tak preco nie,sama som zvedava, aku moze mat chut,ja skusim dat aj trosku klickov do nej a nejakej vnatky,sto ludi,sto chuti,mne sa paci...viem si ju predstavit na hrianke,posypanou jarnou cibulkou:-)
evanaaa
Hubata, pre teba - Solčanka je sušená zelenina, ako Vegeta, Podravka ap., len je zdravšia verzia. Občas ju kupujem, ale aj Dobrotku a Zdravitu.
Mimochodom, drožďovú nátierku som aj ja ribila s vajíčkami, škoda, že vegetariáni takú nejedia, aspoň by mohli porovnať.
hubata
Vďaka @evanaaa , nepoužívam veľmi tie ochucovadlá tak preto ju nepoznám. Kvasnicovú nátierku s vajíčkami tiež robievam, ale robievam aj na spôsob bryndzovej: zmiešam maslo s droždím, osolím, pridám červenú papriku a posekanú cibuľku. No a navrch ozdobiť zelenou paprikou, rajčinou, šalátom. Droždie je dobré na pleť, mrknite na moje foto, stále vyzerám ako roztopašné decko a to mám už 57 (nie kíl ale rokov!!!).
llilla
ajajajaaaaaaj... tak tolko komentov som teda necakala :))
tak pekne postupne priatelia :)...
@bibia1 papa sa to s chlebikom, pecivkom :)
@kacenka 2411 nemusi to vyzerat dobre... kazdemu podla jeho gusta :)
@hubarka35 a @hubata ja nedavam vajicko, maslo, syr a zivocisne prisady... som na delenej strave a to by som si nemohla natriet na pecivo :)))
3sandra3 a aj vsetci ostatni diskuteri :) ked som ju natrala na chlebik, nobolo casu fotit... hned som zjedla :)))
@tinca ... najskor vyskusaj...
@jamarlen dakujem :)) ja uz jem aj vajicka a mliecne vyrobky, no som na delenej strave, tak preto bez vajicka :)
@marianne69 ... verim, ze nabuduce si ju dochutim, no vcera som prisla neskor domov a bola som rada, ze som nieco nasla :))
@evanna ... ja pouzivam uz len solcanku, ktoru si objednavam primo zo solcanky... som rada, ze ju aspon niekto pozna... urcite si ju urobim aj s vajickom (aj taku som uz robila), no tu si dam len so zeleninkou :))
a este raz @hubata ... masku z drozdia som si tiez robievala... cca pred 20 rokmi :DDD
dakujem za komenty, kritiku a dobre rady priatelia... prajem peknu nedelu :) prave robim zemiakovo-celozrnne placky a peciem celozrnny chlebik... :DD

llilla
@3sandra3 a aj vsetci ostatni diskuteri :) ked som ju natrala na chlebik, nobolo casu fotit... hned som zjedla :)))
no ja neviem... no mne sa ta fotka nezda az taka FUJ! ale... mozem ju vymazat :)
mamatata2
Robievame tiež s vajíčkom, tá vyzerá lepšie, ale táto je zdravšia, mám rada tú vôňu, pripomína mi detstvo.
llilla
tak som ho teda vymyzala, aby niekomu nahodou zle nezostalo :((
hubarka35
no zle určite neostalo nikomu,vymazavat si nemusela.....napsali sme si svoj názor...a chutovo je určite dobrá....a neber to v zlom....
3sandra3
zemiakovo-celozrnné placky môžu byť dobré... pridaj receptík
dorisa
Teším sa na tvoje ďalšie recepty, nedaj sa odradiť. Fotku som nevidela, nebolo stihu.
llilla
urcite sa nedam odradit... :) este nejake recepty pridam :) myslim si, ze väcsina si pozrie skor recept s fotkou... vidim, ze z mojich prave tento zaujal najviac... vdaka fotke :DDD
mariaklara
Tak ani ja som ju nestihla vidieť, škoda. @llilla , nerob si z toho nič, ja viem, že nie všetko, čo dobre vyzerá je aj dobré. Alebo aj opačne, nemusí to vyzerať dobre, ale je to dobré, ale hlavne " Zdravé". Držím ti palce a daj sem ešte kopec zdravých receptov, teším sa na ne! Ja mám občas pocit, že tu bodujú väčšinou nezdravé recepty a na tie zdravšie sa zabúda ( možno sa podceňujú ).
llilla
dakujem @mariaklara ... väcsina ludi si radsej da tie menej zdrave dobroty :) ta pomazanka je mnam... najviac ma pobavil koment: Tú múku nedávaj zle to vyzerá asi aj chutí,fakt také maglajzové, neuraz sa :)) neochutnam, no kritizujem :) nikoho nenutim jestto, co chuti mne... kto chce... ochutna :)
stuvik
preco tu nieje ta fotka..llilla ak ti nevadia tie komentare na tvoju fotku,potom neviem preco si ju vymazala...niektore kocky si myslia ze ked ich jedlo vyzera krasne na tanieri,tak ze aj chuti..a mozno by to bolo prave naopak..co je krasne nemusi byt chutne..moja prastara mat robievala kadeco z drozdia a poviem ti ze tiez to nevyzeralo boh vie ako,ale na chut nikdy nezabudnem..moja mama sa to snazila robit tiez,ale uz nikdy to nebolo take ako od prastarkej..takze drzim ti palce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia