Jahodová torta

kelsia - fotkakelsia, 6. januára 2012
Jahodová torta
Foto: kelsia

Tortičku som upiekla po Vianociach pre synovca, ktorý oslávil 2 roky.

8
porcií
2hod minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

5 ks
200 g
200 g
7 lyžíc studená
1 ks
Plnka:
0,5 l
150 g preosiaty
1 ks
200 g alebo Hera
Ďalšie suroviny:
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky a cukor vyšľaháme do penista, potom pridáme postupne vodu, múku, prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov.

    Jahodová torta - obrázok 1
  2. 2

    Dáme upiecť na menší plech vystlaný mastným papierom.

    Jahodová torta - obrázok 2
  3. 3

    Cesto po vyliatí na plech trocha poutriasame, aby sa nám rovnomerne piškóta upiekla.

    Jahodová torta - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov, 20-25 minút. Počas pečenia rúru neotvárame, po 20 minútach môžme otvoriť a špáradlom vpichnúť do cesta a skontrolovať či je už upečené.

    Jahodová torta - obrázok 4
  5. 5

    Po vybratí z rúry necháme chvíľu postáť a pripravíme si podložku na ktorú upečenú piškótu preklopíme. Ja dávam na podložku aj papier na pečenie.

    Jahodová torta - obrázok 5
  6. 6

    Po preklopení necháme piškótu vychladnúť. Potom opatrne odstránime papier na pečenie na ktorom sa cesto pieklo.

    Jahodová torta - obrázok 6
  7. 7

    Ja som robila malú tortičku, tak som piškótu rozrezala najprv napolovicu a potom ešte pozdĺžne každú časť.

    Jahodová torta - obrázok 7
  8. 8

    Každú časť si natrieme pikantným džemom /menej sladkým/.

    Jahodová torta - obrázok 8
  9. 9

    Začneme natierať krémom, ktorý sme si pripravili z mlieka, zlatého klasu, palmarínu a cukru.

    Jahodová torta - obrázok 9
  10. 10

    Po natretí dáme na vrchu jahody, potom ďalšiu piškótu a postup opakujeme.

    Jahodová torta - obrázok 10
  11. 11

    Keď už máme všetky piškóty naukladané a potreté, tak začneme na tortu ukladať jahody v tvare čísla 2.

    Jahodová torta - obrázok 11
  12. 12

    Takto pripravenú tortu si potom po bokoch obsypeme kokosovou múčkou.

    Jahodová torta - obrázok 12
  13. 13

    Urobíme si želatínu z prášku podľa návodu a vylejeme na tortu. Zvyšným krémom dozdobíme vrch torty.

    Jahodová torta - obrázok 13
  14. 14

    Hotovo, prichystané pre oslávenca.

    Jahodová torta - obrázok 14
  15. 15

    Maškrtka.

    Jahodová torta - obrázok 15

Diskusia k receptu

orchidea
Páči sa mi, až na ten Palmarín použitý v kréme, ja jedine maslo do krému, ale ináč to môže byť svieža tortička.
marienka44
@Kelsia ,ta zelatina cervena asi nie je prava zelatina, ale poleva v sacku a zaraba sa povarenim s vodou. Mam pravdu? Paci sa mi netradicny tvar a vyzdoba torty.
kelsia
marienka44
Hej, je to len želatina z prášku rozrobená s vodou. Skúšala som niekedy dávno aj klasickú želatínu, ale sa mi nepodarila...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia