
Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv....

Cícer s vajíčkom a šampiňónmi
Som človek, čo má rád zdravé jedlá... plus mínus dajaká sladkosť :) ale ked je to...

Hríbiková praženica
Možno je to pre niekoho zbytočný recept, ale každý musí niekde začať a boli časy, ...

Kakaovo-pomarančové muffiny sladené medom
Pripravíme si suroviny. 2 Banány zmixujeme. Pomaranč umyjeme, nastrúhame si kôru, očistíme, prekrojíme...

Kačacie mäso na póre
Papriku a kačacie prsia pokrájame na pásiky, pór na kolieska. Do horúceho tuku dáme zázvor,...

Karamelovo-škoricové mlieko.
Túto dobrotku mne aj mojim súrodencom v detstve robila moja mamina.

Šafránový kuskus zapečený v paprike
Jednoduché, rýchle a zdravé jedlo, ktoré zaujme svojou exotickosťou, napriek jednoduchosti prípravy.

Klinčekové rezníky na červenom koberci
Ja fakt vymýšľam strelené názvy. Akokoľvek, chcela som ľahký obed a myslím, že sa...

Kokosové kolieska
Recept je zo starého slovenského časopisu. Pečiem ho rada pre jednoduchosť, rýchlosť a preto, že je tam...

Pirohy plnené husacou pečeňou
Zo zemiakov, múky a soli pripravíme zemiakové cesto. Vyvaľkáme ho a vykrajovadlom vykrojíme kolieska. Opečenú...

Jarná polievočka z cukrového hrášku a špenátu
Dnes varím na obed kurací vývar, ale dcéra dostala chuť na nejakú zelenú polievku. Záhradka...

Údené Tofu so špenátom v palacinke
Vyskúšajte chutné a rýchle palacinky, plnené údeným Tofu, v kombinácii so špenátom. Sú skvelé...

Pangasius v anglickom kabátiku
Pangasius je nepochybne vďačnou rybkou. Občas ju pripravujem aj takto (pre tých, ktorí sa nebránia...

Sírovcové ragú s karí madras
Po vychádzke do lesa za cieľom nájsť sírovce som dlho váhal, ako ho spraviť, keďže som...

Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...

Valentínsky puding
Ták a ešte sme sa so sestrou dvojičkou rozhodli niečo pekné "ukuchtiť" aj pre rodinku :) Obyčajný...

Avokádový krém s banánom
Avokáda očistíme a ošúpeme, opláchneme ich pod tečúcou vodou, rozkrojíme a vyberieme semená. Dužinu...

Pečená treska pod mandľovou perinkou
Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem, povystrihujem, čo sa...

Pečeňová nátierka
Umyjeme bravčovú pečeň, cibuľu nakrájame a spolu pomelieme a podusíme na rozpálenom oleji.

Fazuľa SIPEKA
Po napučaní fazule a následnom uvarení do polomäkka vo vode ju vložíš do vopred uvarených paradajok. Paradajky...

Bravčová kotleta s hruškou a šalviou
Možno to na foto až tak nevyzerá, ale tieto kotlety sú pre mňa gastronomickým zážitkom....

Škoricové cereálie
Domáce cereálie bez vajec a laktózy, vhodné aj do mlieka alebo len tak na chrumkanie.

Lososová omáčka
Čerstvú zeleninu najprv krátko povaríme. Údeného lososa nakrájame na prúžky.

Mrkvovo-zázvorový chlebík z pekárničky
Skvelý chlebík/koláčik od môjho pána manžela. Pôvodny recept z kuchárky, ktorú sme dostali pri kúpe...

Tvarohový krémeš
Recept pochádza z knižky "101 receptov a rád z časopisu Slovenka" a je to recept veľmi chutný...

Pečené gaštany a tekvica
Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže...

Maslové žemličky
Tento recept bol pre mňa výzvou, no ukázalo sa, že sa dá elegantne zvládnuť...

Jablkovo–orechový lístkový závin s tvarohom
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0, 5 cm. Plnka: tvaroh rozmiešame s...