Tvarohovo - ríbezľové bonbóny fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 3. júla 2011

Suroviny

100 - 150 g
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Čokoládu nad parou roztopíme.

    Tvarohovo - ríbezľové bonbóny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A nalejeme do pralinkovej formičky. Formu s čokoládou dáme na chvíľku do chladničky.

    Tvarohovo - ríbezľové bonbóny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberieme z chladničky, otočíme a tekuté čokoládové jadro necháme vytiecť. Ja to robím nad papierom na pečenie, ten potom stočím a čokoládu nechám stiecť späť do nádoby, v ktorej som ju zohrievala.

    Tvarohovo - ríbezľové bonbóny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tvaroh, smotanu na šľahanie premiešame a pridáme vanilkový cukor podľa chuti.

    Tvarohovo - ríbezľové bonbóny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tvarohovým krémom naplníme pripravené čokoládové škrupinky, pridáme ríbezle a zalejeme čokoládou. Necháme v chlade stuhnúť a vyklopíme.

    Tvarohovo - ríbezľové bonbóny (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dorisa
Krásne, aj ked´drobiť ich určite nebudem, som nadšená receptom.
valeri
krásne, a mimo sezóny sa dá ríbezľa nahradiť napr. lieskovcom.
silvia68
určite vyskúšam, vyzerajú úžasne a domáce sú domáce, vieš čo si do nich dala.
evanaaa
Nádhera! Len aká dlhá je tá chvíľa v chladničke, aby mi to úplne nestuhlo a vytieklo to vnútro? Rátam, že tá forma je z bonboniéry, nepokrčí sa ak sa do nej naleje horúca čokoláda, alebo je to kúpená na ten účel?
hubata
@evanaaa skús tak ako sa robia šuhajdy: čokoládou sa najprv 1-2 x povylieva košíček, aby sa ti nalepila na boky, troška necháš zaschnúť a zopakuješ to. Úplne horúcu čokoládu asi nemôžeš dať do formy z bonboniéry - to máš pravdu. Stačí asi taká teplota aby bola tekutá, aby sa ti dobre vyllievali aj boky formičiek.
hubata
Jooj, zabudla som pochváliť a už ukladám. Takže sú prekrásne!
jamarlen
bon,bon, ten postup, tá krása....no nie je tá tvarohovoovocná plnka príliš rýchlosakaziaca a pesrá,(myslím chuťovo)? dá sa tam dať aj nejaká trvanlivejšia plnka? pri tvojej fantázii, @ žirafinka, máš iste nejakú v zásobe:)
jamarlen
bon,bon, ten postup, tá krása....no nie je tá tvarohovoovocná plnka príliš rýchlosakaziaca a pesrá,(myslím chuťovo)? dá sa tam dať aj nejaká trvanlivejšia plnka? pri tvojej fantázii, @ žirafinka, máš iste nejakú v zásobe:)
hubarka35
parádne bonbonky-ja by som dala karamelovú plnku s lieskovcom.....alebo bielu čokinu s mandlou....
zirafninka1
Vsetkym dakujem za komentare. @evanaaa ta chvila v chladnicke sa ozaj neda urcit. Zalezi od toho aku cokoladu pouzijes, aku teplotu bude ta cokolada mat, ked ju budes davat do chladnicky, aku mas teplou v chladnicke atd... To proste treba skusit.. Formicka bola silikonova - specialne na pralinky. @jamarlen trvacne to ozaj nie je. Ale zjest tych 15 bonbonikov ani dlho netrva :-) Toto bolo len male spestrenie. Potrebovala som minut zvysny tvaroh a bolo ho malinko. Niekedy pridam aj ine naplne - trvacnejsie. @marienka44 zodpovedane. A pracne to ozaj nie je. Toto trva 10 minut. 15 aj so zjedenim :-))
domci4
presne takúto istú formu budem mať, len škoda že nemám tie ribezle :) len černice v mrazáku nedalo by sa niečo pošpekulovať? :) hm...tuším to nevyzeá tak ťažko pracovať s čokoládkou..Chcela som sa ešte spýtať že ak dáš tú čokoládu na papier na pečenie ona ľahko stečie? potom do nejakej misky? nestratím moc čokolády? ( vieš s čokoládou treba šetriť ) :P
zirafninka1
@domci4 kludne daj kusok cernice, jahody.. cohokolvek. alebo sprav len tvarohove. ano pri tomo recepte sa s cokoladou nepracuje tazko - netemperovala som ju, kedze bonbony by mali byt v chladnicke, leskle teda nebudu tak ci tak. cokoladu nemusis nechavat stekat, nechaj ju na papieri stuhnut a potom uplne vsetku odlepis. nestratis ani kvapku...
domci4
veľmi Ti ďakujem za radu ;) :) ďakujéém




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia