Foto: palino95
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Banán si pokrájeme na kolieska jahody umyjeme a prekojíme na polovice, ale môžeme nechať aj celé. Pripravíme si zmrzlinové poháre, na dno pohára dáme piškóty, banán a jahody. Do hrnca dáme 250 ml mlieka a necháme zohriať. Medzitým si zmiešame čokoladový puding s 150 ml mlieka a 2 PL cukru. Vlejeme do hrnca, keď mlieko vrie. Za stáleho miešana miešame, pokiaľ sa nám v hrnci nebudú robiť bublinky.
- 2
Hotový puding vlejeme do pohárov, asi do tretiny pohára. Opäť dáme piškóty jahody a banán. Spravíme v hrnci vanilkový puding podľa vyššie uvedeného postupu a vlejeme hotový puding do pohárov. Opäť pridáme bánan, jahody a piškóty. Spravíme poslednú vrstvu pudingu - teraz jahodovú a zalejeme poháre, ktoré nasledne vložíme do chladničky. Do mixéra vložíme šľahačku v prášku, stužovac Smeta-fix, lyžicu cukru a 150 ml mlieka, mixujeme, pokiaľ sa neurobí tuhá šľahačka. Vychladnuté pudingy vytiahneme a dáme navrh šlahačku. Už len ozdobíme - viď fotografia.
- 3
Ak sa vám moje recepty páčia, tak budem pridávať čoraz viac receptov. Samozrejme ovocie aj pudingy aj ozdobu si môžete dať podľa vlastnej chute :) Prijem dobrú chuť:)
Tiež puding:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu