Foto: tilau
Milujem kombináciu mak a tvaroh...
35-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
60 g |
|
150 ml |
|
20 g |
|
50 g |
|
štipka |
|
2 ks |
|
na potretie |
|
MAKOVÁ PLNKA: | |
200 g |
|
80 g |
|
150 ml |
|
TVAROHOVÁ PLNKA: | |
250 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
V 100 ml vlažného mlieka si rozpustíme droždie s lyžicou cukru. Do misy preosejeme múku, pridáme štipku soli, mlieko, žltky, kvások, premiešame a nakoniec pridáme maslo. Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.
- 2
Medzitým si urobíme mak. plnku. Zvaríme mak s mliekom a cukrom a necháme vychladnúť. Na tvarohovú plnku vymiešame tvaroh s cukrom a vajíčkom.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníčky. Rozvaľkáme ich na guľatý plát a okraje potrieme vajíčkom. Na cesto ozdobne striekame plnky. Ja som robila z väčšieho množstva lebo som chcela narobiť ešte makovníčky.
- 4
Piekla som v teplovzdušnej rúre 35-40 minút pri teplote 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu