Milujem kombináciu mak a tvaroh...
35-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 60 g |
|
| 150 ml |
|
| 20 g |
|
| 50 g |
|
| štipka |
|
| 2 ks |
|
| na potretie |
|
| MAKOVÁ PLNKA: | |
| 200 g |
|
| 80 g |
|
| 150 ml |
|
| TVAROHOVÁ PLNKA: | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
V 100 ml vlažného mlieka si rozpustíme droždie s lyžicou cukru. Do misy preosejeme múku, pridáme štipku soli, mlieko, žltky, kvások, premiešame a nakoniec pridáme maslo. Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.
- 2
Medzitým si urobíme mak. plnku. Zvaríme mak s mliekom a cukrom a necháme vychladnúť. Na tvarohovú plnku vymiešame tvaroh s cukrom a vajíčkom.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníčky. Rozvaľkáme ich na guľatý plát a okraje potrieme vajíčkom. Na cesto ozdobne striekame plnky. Ja som robila z väčšieho množstva lebo som chcela narobiť ešte makovníčky.
- 4
Piekla som v teplovzdušnej rúre 35-40 minút pri teplote 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu