prazdny

Jablkové smajlíky

Dezerty

Sú to vlastne zdravé jabĺčkové lievance s ovsenými vločkami. Pre dcérku ich vždy nejako veselo ozdobím,...

prazdny

Špaldové šišky

Dezerty

Zdravšia verzia fašiangovej dobroty

prazdny

Tvarohovo-tekvicová torta s makom

Torty

Tekvicová vrstva: Tekvicu rozkrojíme, vyberieme vnútro a zvyšok pečieme v rúre 15 minút na 180 °C....

prazdny

Minestra d'orzo

Večera

Talianska variácia na krúpovú polievku. Kto má rád krúpy a údenú slaninku, tomu prajem dobrú...

prazdny

Trochu iné prílohy

Bezmäsité jedlá

Chcem sa s vami podeliť o prílohy, ktoré sa dajú použiť prípadne aj vtedy, keď...

prazdny

Orechovo čokoládové kvietky

Dezerty

Tohto roku som piekla podľa starých osvedčených receptov, čiže klasiku, vlastne to, čo pečiem...

prazdny

Steak zo sviečkovice (fillet steak + filet mignon)

Hovädzie mäso

Steaky zo sviečkovice, a to fillet steak (z hrubšej časti) spolu s kúskom filet mignon (z...

prazdny

Ligotavé krumple

Hlavné jedlá

Tiež radi spomínate na tie úžasné a jednoduché jedlá, ktoré nám pripravovali naše staré mamy? Jedno...

prazdny

Losos s mandľami

Hlavné jedlá

Celé oloupané mandle opečeme dorůžova na pár kapkách oleje. Dáme stranou, necháme vychladnout.

prazdny

Jamajské kura s kávovým akcentom

Kuracie mäso

Priznam sa, ze k vyhladaniu tohto receptu som mala velmi velmi silnu motivaciu http://varecha. pravda. sk/magazin/pridaj-recept-vyhraj-kavovar-nescafe-dolce-gusto-circolo/10311-clanok. html Neviem...

prazdny

Trošku zasnežené vianočné polienko

Dezerty

Uz tu boli pridane dva velmi pekne recepty na tento oblubeny vianocny kolac, hlavne v severnej...

prazdny

Jablkový dezertík

Koláče

Pripravíme si plnku: tvaroch, cukor, žĺtko si premiešame a pridáme hrozienka. Nastrúhané jablká ochutíme škoricou a...

prazdny

Tymianovo– cesnaková omáčka

Bezmäsité jedlá

Na masle si speníme cibuľu, pridáme cesnak a tymian, chvíľu všetko spolu podusíme a potom...

prazdny

Orechové rožky

Koláče

Jednoduchy recept z listkoveho cesta.

prazdny

Sardinkové gule

Hlavné jedlá

Planéty nie sú ploché a gule nie sú placky - od Tichomoria po Stredomorie.

prazdny

Risotto con funghi

Bezmäsité jedlá

Ďalší z receptov, ktorý som sa naučila v škole varenia skvelého Tomáša Opletala a Ľuba Vargovčíka....

prazdny

Kıymalı Yeşil Fasulye

Hovädzie mäso

Posledna tohto ročná úroda zelenej fazuľky :-)

prazdny

Pstruhy s grilovanou zeleninou

Hlavné jedlá

Ja ryby nemám rada ryby, ale môj muž áno a je dokonca rybár. Tieto pstruhy...

prazdny

Matcha latte (vegan)

Nápoje

V tomto období, ktoré praje detoxikácii pečene a žlčníka som sa (nie vlastnou iniciatívou, ale...

prazdny

Chutná krémová tekvicovo-jablková polievočka

Večera

Veľmi rada skúšam nové kombinácie chutí, preto ma zaujal aj tento recept, ktorý som zazrela niekde na internete....

prazdny

Dolnozemská bravčová pečeň

Bravčové mäso

Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...

prazdny

Karamelové kocky s praženými orechami

Koláče

Úžasná sladká, lepkavá karamelová dobrota.

prazdny

Levanduľová torta

Torty

Recept na koláč s levanduľou som našla už dávnejšie. Ale teraz keď kvitne som hľadala dalšie...

prazdny

Hostina

Bravčové mäso

názov hostina je po mojom švagrovi , ktorý toto jedlo zbožňoval a takto tomu hovoril

prazdny

Profiterolky

Dezerty

Minimálna námaha s maximálnym chuťovým efektom.

prazdny

Palačinky s máslovo-skořicovýma jablíčkama

Dezerty

Jen obyčejné palačinky s jablkovo-máslovou náplní.

prazdny

Cviklovo-kapustový šalát

Bezmäsité jedlá

Cviklu uvaríme, ošúpeme a postrúhame na strúhadle (ako na jablká). Kapustu a cibuľu postrúhame na...

prazdny

Šalát s kačacími prsami a lesným ovocím

Cestoviny

Kačacie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s trochou olivového oleja, opekáme na strane...

prazdny

Zapekaný plesnivec s lieskovcami a hruškou

Bezmäsité jedlá

Syr rozkrojíme pozdĺžne na dve časti. Naplníme strúhanými lieskovými jadrami a spojíme.

prazdny

Jansenove pokušenie s talianskym nádychom

Hlavné jedlá

Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...