Foto: jabath
Výborná sezónna polievka, dobrá za tepla aj za studena.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Olej s maslom chvíľku popražíme, pridáme nakrájaný pór a mladú cibuľku aj s vňaťou a orestujeme. Ak nemáme pór, použijeme klasickú cibuľu.
- 2
Zalejeme vývarom - ja som použila vývar z klasickej mäsovo-zeleninovej polievky. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky a cca 15 minút povaríme (kým nezmäknú).
- 3
Pokým sa zemiaky varia, nasekáme si lístky medvedieho cesnaku. Pridáme do hrnca a necháme chvíľku prevrieť. Ponorným mixérom všetko spolu vymixujeme. Nastúhame kúsok muškátového orieška. Prilejeme smotanu na varenie, rozpučený strúčik cesnaku, necháme zovrieť a hotovo. Môže sa podávať s opraženými kockami bieleho pečiva.
- 4
Alternatíva k smotane na varenie je šľahačková smotana (kalorickejšia verzia) alebo pochúťková s mliekom (pred primiešaním ju prehrejeme niekoľkými lyžicami horúcej polievky, aby sa nám nezrazila).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jozka, ja som sa vybrala už dva krát na zber cesnaku, vraj "zaručená lokalita" ..... sme sa nachodilíííííí... a prt sme našlíííí..... Tak som ho kúpila normálne na trhu. Ľudia ho začali pestovať bežne v záhradkách ako špenát! Aj som si kúpila nejaké priesady, dúfam že sa mi uchytia....