Foto: nonna
Využila som čerstvé, letné produkty z mojej záhrady plné vitamínov, minerálov, pektínu, trieslovín, antioxidantov, živých enzýmov. Dusila som len na troške masla a nie Zobraziť celý popisVyužila som čerstvé, letné produkty z mojej záhrady plné vitamínov, minerálov, pektínu, trieslovín, antioxidantov, živých enzýmov. Dusila som len na troške masla a nie celkom do zmäknutia, ako by to pri čatní malo byť, aby aktívne látky sa nezdegradovali. Cukru tiež len málo. Vynikla tým pôvodná chuť a aj v teplom, aj v studenom stave bola kyselkavo jemno drsno svieža a konzistencia zostala chrumkavejšia. Vznikla rozumná, osviežujúca maškrtka.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Ríbezle odstopkujeme, rebarboru ošúpeme, mrkvu oškrábeme, všetko umyjeme.
-
3
Ríbezle popučíme, rebarboru nakrájame na tenké plátky, mrkvu nastrúhame nahrubo, mätové lístky pokrájame.
-
4
Rozohrejeme pomaly maslo, keď začne voňať, pridáme cukor a za miešania ho necháme mierne skaramelizovať asi počas 5 minút.
-
5
Pridáme karotku a rebarboru. Miešame asi 3 minúty.
-
6
Potom ríbezle s mätou a muškátovým kvetom. Za miešania necháme mierne rozvariť počas 5 minút.
-
7
Konečné dielo. Pre pochutenie, zdravie a NA ZDRAVIE!
Diskusia k receptu