Cookies z arašidového chrumkavého masla

teniska - fotkateniska, 8. júla 2014
Cookies z arašidového chrumkavého masla
Foto: teniska

Áno, bol americký týždeň v Lidli - Peanut Butter Crunchy skončilo doma :-)

10 minút
príprava
10-12 minút
na 190 °C

Suroviny

150 g
1/2 čl
1 čl
70 g
70 g
110 g
1 bal.
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Predhrejeme rúru na 190°C. Potrebujeme dve misky: 1.) zmiešame múku+soľ+PDP 2.) zmiešame arašidové maslo s maslom a cukrom. Vymiešame. Pridáme vajce. Zmiešame. Pridáme obsah sypkej misky a zmiešame na kompaktné cesto. Tvarujeme guľôčky, ukladáme na papier na pečenie/silikónovú podložku cca 5cm od seba - teplom sa rozplasknú. Guľôčky môžme sčapatiť podľa toho ako hrubé=chrumkavé chceme. Ja nechávam guľôčky a iba jemne im capnem, aby boli také vyššie, cookiovské - zvonka chrumkavé zvnútra vláčne a mäkšie.

  2. 2

    Pečieme pri 190°C takých 10min - max 12. Môže sa zdať, že nie sú dopečené, ale potrebujú vonku odstáť a budú mať tiptop konzistenciu - spevnia sa a zostanú krehké a vláčne. Dobrú chuť! P.S. - nabudúce dám menej cukru, ževraj boli dosť sladké.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Jeej super recept, presne takyto som tento tyzden vyskusala aj ja ale pridala som aj nasekanu cokoladu do cesta. Vyskusaj, je to vyborne !

Pridaj komentár k receptu: