Cookies z arašidového chrumkavého masla

teniska - fotkateniska, 8. júla 2014
Cookies z arašidového chrumkavého masla
Foto: teniska

Áno, bol americký týždeň v Lidli - Peanut Butter Crunchy skončilo doma :-)

10 minút
príprava
10-12 minút
na 190 °C

Suroviny

150 g
1/2 čl
1 čl
70 g
70 g
110 g
1 bal.
1 ks




Postup

  1. 1

    Predhrejeme rúru na 190°C. Potrebujeme dve misky: 1.) zmiešame múku+soľ+PDP 2.) zmiešame arašidové maslo s maslom a cukrom. Vymiešame. Pridáme vajce. Zmiešame. Pridáme obsah sypkej misky a zmiešame na kompaktné cesto. Tvarujeme guľôčky, ukladáme na papier na pečenie/silikónovú podložku cca 5cm od seba - teplom sa rozplasknú. Guľôčky môžme sčapatiť podľa toho ako hrubé=chrumkavé chceme. Ja nechávam guľôčky a iba jemne im capnem, aby boli také vyššie, cookiovské - zvonka chrumkavé zvnútra vláčne a mäkšie.

  2. 2

    Pečieme pri 190°C takých 10min - max 12. Môže sa zdať, že nie sú dopečené, ale potrebujú vonku odstáť a budú mať tiptop konzistenciu - spevnia sa a zostanú krehké a vláčne. Dobrú chuť! P.S. - nabudúce dám menej cukru, ževraj boli dosť sladké.

Diskusia k receptu

suzi
Jeej super recept, presne takyto som tento tyzden vyskusala aj ja ale pridala som aj nasekanu cokoladu do cesta. Vyskusaj, je to vyborne !
teniska
@frezia68 - ďakujeeem a tiež prajem pekný, krásny, najkrajší! :-)
@suzi - neuveríš, ale to som tiež mala v pláne, ale v celom dome ani stopa po čokoláde :-D
majdus
Aj my mame doma arasidove maslo, ale nejak sa don nevieme pustit :-D
majdus
Jaj, skoror som stlacila ´pridaj´ :-) Ukladam a vyskusame! :-) Vdaka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia