Foto: drobcek19
Tento chlebik sme si velmi oblubili a pekavam ho najcastejsie, obcas v rure a ked nemam cas tak v pekarnicke.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
300 ml |
|
1 ks uvareny roztlaceny |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
300 gr |
|
100 gr |
|
100 gr |
|
1 hrst |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 bal na pol kg muky |
|
2 KL |
|
na potretie |
|
na potieranie |
|
Postup
-
1
Do pekarne si dame vsetky ingrediencie podla postupu, najskor tekute, potom muku sol a cukor, kazde do ineho rohu, drozdie a rascu. Na pekarni si nastavime bud vyroba cesta alebo klasicky program na kilovy chlebik. Ja som robila len cesto. PO ukonceni programu som vybrala cesto na pomucenu dosku, vytvarovala bochnik a nechala este 40 minut podkysnut. Potom som bochnik presunula na plech vystlany papierom a potrela ho vajcom. Vlozila som ho do vyhriatej rury kde som vlozila nadobu s vodou.
- 2
Piekla som ho prvych 15 min na 230 st. potom som stisila na 190 st a dopekala ho este 45 minut. Pocas pecenia som ho 3 krat potrela vodou a nakoniec ked som ho vytiehla s rury. Upeceny chlebik treba potom nechat vychladnut na mriezke.
- 2
Dakujem za pekne komentare.