Domaci zemiakový chlebík ala Petra

drobcek19 - fotkadrobcek19, 5. mája 2011
Domaci zemiakový chlebík ala Petra
Foto: drobcek19

Tento chlebik sme si velmi oblubili a pekavam ho najcastejsie, obcas v rure a ked nemam cas tak v pekarnicke.

150 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
300 ml
1 ks uvareny roztlaceny
1 PL
1 PL
300 gr
100 gr
100 gr
1 hrst
1 KL
1 KL
1 bal na pol kg muky
2 KL
 na potretie
 na potieranie




Postup

  1. 1

    Do pekarne si dame vsetky ingrediencie podla postupu, najskor tekute, potom muku sol a cukor, kazde do ineho rohu, drozdie a rascu. Na pekarni si nastavime bud vyroba cesta alebo klasicky program na kilovy chlebik. Ja som robila len cesto. PO ukonceni programu som vybrala cesto na pomucenu dosku, vytvarovala bochnik a nechala este 40 minut podkysnut. Potom som bochnik presunula na plech vystlany papierom a potrela ho vajcom. Vlozila som ho do vyhriatej rury kde som vlozila nadobu s vodou.

  2. 2

    Piekla som ho prvych 15 min na 230 st. potom som stisila na 190 st a dopekala ho este 45 minut. Pocas pecenia som ho 3 krat potrela vodou a nakoniec ked som ho vytiehla s rury. Upeceny chlebik treba potom nechat vychladnut na mriezke.

    Domaci zemiakový chlebík ala Petra - obrázok 2

Diskusia k receptu

ewitka123
@Drob ček19 krasny chleba určite ho vyskuša len neviem kde mam kupit otruby ? ešte som ich nepouživala
baboja
Velmi pekny chlebik.Vonia az sem.Aj ja pouzivam otruby a kadeake semienka.Vyskusam,uz je v KK.
remcula
Krásný chleba a ze zkušenosti vím, že když se do každého chleba přidá aspoň jeden vařený brambor, tak chleba nemá chybu.
babkamt
krásny chlebík,aj ja sa už dlhšie chystám piecť ,kúpila som si aj pekárničku,mám ju za trest,som veľký antitalent na technické veci,čakala som,kým mi manžel predviedol ako sa vyberá plech,teraz ju musím nechať vypáliť,moc sa mi do toho nechce,radšej by som chlieb upiekla v rúre,no to by bolo rečí..........
marienka44
Drobcek10 ,vyskusam v kratkej dobe. Len to vajicko na potretie mi nesedí. Potriem len slanou vlaznou vodou. :-)
tatranka
Pekný chlebík.A keďže pekávam aj ja pravidelne chlieb, tak som si vložila aj tento tvoj do kk.Namiesto otrúb dám ovsené vločky.Nahradí to hádam tie otruby.Napíšem výsledok.Hoci to už nebude ten istý recept.Len tiež neviem,kde by som mala zháňať otruby.
janger
Krasny chlebik. Tiez tie otruby nemam, ale skusim, co radi @tatranka , pouzit namiesto nich ovsene vlocky.
viedra
@Tatranka NEMOžETE MI POSLAT NEAKE DOBRE RECEPTY na DP čiam že ju použivate aj vy ja mam ale použivam ju malinko neako sa s nou nekamošim dakujem
drobcek19
Ala petra preto lebo sa tak volam, a kludne namiesto otrub aj ovsene vlocky, obcas ich tiez davam. A tiez obcas pridam do tohto chlebika aj semienka a je iny a predsa jednoduchy.
Dakujem za pekne komentare.
marcy
si šikovná a chlebík je určite fajnový :-)
celia
otruby maju v každej predajni pri múke
rooster
chlebik vyzera krasne a chutne, Petra si sikovna a hlavne na svoj vek posudzujem, ze si velmi mlada a predsa taka sikovnucka !!..len by som sa chcela spytat, ci by som si ho mohla upiect v trube, pretoze nemam pekarnicku...vdaka.
drobcek19
no jasne ze mozes, len cesto treba poriadne vymiesit, pekaren miesi pol hodinu, takze je to makacka, potom iba dat vykysnut v miske a postupovat podla receptu. dakujem za pochvalu, velmi ma bavi, vyvarat a vypekat a hlavne kedze som s cudziny a slovenske pecivo a chlebik mi velmi chyba
zdezda
:-) aj tvoj receptík na chlebík si ukladám, mám záľubu a niekedy aj nevyhnutnoť, vypekať domáci chieb či pečivo, milujem tú vôňu a samosebou aj chuť, si šikula
mracik9
Moja čo je to polohrubá múka v Írsku,ja som tam bola pred mesiacom a nenašla som tam nič iné,iba hladkú,ak môžeš tak napíš značku tej polohrubej,ďakujem
drobcek19
kupujem slovensku polohrubu, u nas v meste sa da normalne kupit alebo objednat z dublinu cez internet. ale v ceste nemusi byt, nic sa nestane