Domaci zemiakový chlebík ala Petra

drobcek19 - fotkaDrobcek19, 5. mája 2011 22:43
Ďalšie recepty »
Domaci zemiakový chlebík ala PetraFoto: drobcek19

Tento chlebik sme si velmi oblubili a pekavam ho najcastejsie, obcas v rure a ked nemam cas tak v pekarnicke.

150 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
300 ml
1 ks uvareny roztlaceny
1 PL
1 PL
300 gr
100 gr
100 gr
1 hrst
1 KL
1 KL
1 bal na pol kg muky
2 KL
 na potretie
 na potieranie
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Do pekarne si dame vsetky ingrediencie podla postupu, najskor tekute, potom muku sol a cukor, kazde do ineho rohu, drozdie a rascu. Na pekarni si nastavime bud vyroba cesta alebo klasicky program na kilovy chlebik. Ja som robila len cesto. PO ukonceni programu som vybrala cesto na pomucenu dosku, vytvarovala bochnik a nechala este 40 minut podkysnut. Potom som bochnik presunula na plech vystlany papierom a potrela ho vajcom. Vlozila som ho do vyhriatej rury kde som vlozila nadobu s vodou.

  2. 2

    Piekla som ho prvych 15 min na 230 st. potom som stisila na 190 st a dopekala ho este 45 minut. Pocas pecenia som ho 3 krat potrela vodou a nakoniec ked som ho vytiehla s rury. Upeceny chlebik treba potom nechat vychladnut na mriezke.

    Domaci zemiakový chlebík ala Petra - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist