Tvarohovo-tekvicová torta s makom

Janka Brezniaková
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 11. decembra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tvarohovo-tekvicová torta s makomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
30 min
príprava
50 min
na 170 °C

Suroviny

Tekvicová vrstva:
800 g
2 ks
70 g
1 PL
z 1/2 pomaranča
Tvarohová vrstva:
25 g
500 g
100 g
2 ks
1 PL
Poleva:
100 g
30 g
1 ks
100 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Tekvicová vrstva: Tekvicu rozkrojíme, vyberieme vnútro a zvyšok pečieme v rúre 15 minút na 180 °C. Šupu tekvice odstránime, dužinu zmixujeme a odoberieme 100 g na polevu. Do dužiny primiešame postrúhanú kôru z pomaranča, cukor, vajcia a 1 škrob.

  2. 2

    Tvarohová vrstva: Mak povaríme 15 minút vo vode a scedíme. Tvaroh, cukor, vajcia, lyžicu škrobu a mak vymiešame.

  3. 3

    V tortovej forme, vystlanej papierom na pečenie, striedame tvarohovú a tekvicovú vrstvu a pečieme 40 minút na 170 °C.

  4. 4

    Potom polejeme polevou, ktorú pripravíme zmiešaním smotany, cukru, vajca a 100 g odloženého tekvicového pyré. Pečieme ešte 10 minút.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist