Tvarohovo-tekvicová torta s makom
Janka Brezniaková
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 11. decembra 2018
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 11. decembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
50 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Tekvicová vrstva: | |
800 g |
|
2 ks |
|
70 g |
|
1 PL |
|
z 1/2 pomaranča |
|
Tvarohová vrstva: | |
25 g |
|
500 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
Poleva: | |
100 g |
|
30 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Tekvicová vrstva: Tekvicu rozkrojíme, vyberieme vnútro a zvyšok pečieme v rúre 15 minút na 180 °C. Šupu tekvice odstránime, dužinu zmixujeme a odoberieme 100 g na polevu. Do dužiny primiešame postrúhanú kôru z pomaranča, cukor, vajcia a 1 škrob.
- 2
Tvarohová vrstva: Mak povaríme 15 minút vo vode a scedíme. Tvaroh, cukor, vajcia, lyžicu škrobu a mak vymiešame.
- 3
V tortovej forme, vystlanej papierom na pečenie, striedame tvarohovú a tekvicovú vrstvu a pečieme 40 minút na 170 °C.
- 4
Potom polejeme polevou, ktorú pripravíme zmiešaním smotany, cukru, vajca a 100 g odloženého tekvicového pyré. Pečieme ešte 10 minút.
Tiež makom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
či aj pre chuť-netuším
oplatí sa-čo poviete-bude to dobré..??
Bezlepkový tag sme doplnili. Ďakujeme za upozornenie.