Foto: afataga
Skúsila som zas niečo vymyslieť so špargľou, kým je sezóna.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
12 ks stredne veľké |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
500 g |
|
2 ČL |
|
štipka |
|
vriaca |
|
8 ks |
|
2 ČL |
|
podľa chuti |
|
1/2 ČL |
|
5 PL |
|
Postup
-
1
Zemiaky som ušúpala, pokrájala, dala do pekáča, pridala som soľ, rascu, údenú papriku, olej a pomiešala som. Dala som piecť na 200° asi na 40 min.
-
2
Zo špargle som olámala hrubé konce, dala som ju varit do vriacej vody so soľlou a cukrom na 7 min.
-
3
Vybrala som z rúry predpečené zemiaky
-
4
Na zemiaky som uložila špargľu a posypala pecorinom, dala som piecť na 220° asi na 12 min.
-
5
Medzi tým som si opiekla na masti huby prekrojené na 1/4-tiny, osolila a dala som rascu
-
6
Upečené, nechcela som to piecť dlho, aby sa špargľa nevysušila
-
7
Na tanier som dala zemiaky, huby a špargľu, v polovici obeda som si spomenula, ze som vňať zabudla na linke, tak sme dosypali s fázovým posunom :-)
@izabella929 dakujem, tie peciarky su z obchodu, u nas sa daju najst malokedy
@paploska dakujem, som najskor rozmyslala, ze aku fotku, ale doslo mi :-), nejako to tu obcas blbne, inak na specialne na zelenu chodim do Lidla, tam ju maju skoro vzdy, tuto som kupila v piatok a dokonca ze bio a ani nebola draha, cosi pod 2 €
@janger dakujem, neboj sa, rozumiem reci tvojho kmena :-), ved tie huby nemusia byt, len som chcela, aby to nebolo take obycajne
@terinka55 dakujem
@havino dakujem, ved si mohla dojst, nemas to daleko :-)
@gabriele dakujem, neviem, kde byvas, ale asi niekde na juhu, veru rada by som ochutnala domacu, ci je v tom velky rozdiel, dakujem za radu, skusim nabuduce, ak kupim taku peknu ako bola tato
@svedka a @jujoska nebojte sa o mna, aj krkovicka aj chilli bolo v nedelu, takze vsetko je to tak, ako ma byt :-)