4
porcie
porcie
20 min minút
príprava
príprava
20min minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Poprve si poriadne umyjeme kurca a pripravime vodu v kastroli ,vlozime cele dnu a nech sa vari.
- 2
Popritom si zoberieme hlboku panvicu a pridame olej ,ked olej je rozohriaty pridame neumytu ryzu. Vsypeme do panvice, pridame sol a trochu vegety a zakryjeme pokrievkou aby sa prazila.
- 3
Kurca uvarene dame si na vacsi tanier ,osolime to a pridame zmes na kurca .a ked niekto nema tu zmes tak jednoducho miesto toho dame cer.papriku je to jedno. Ryzu stale premiesavame aby sa nam nepripalila a ak ma uz peknu zltu az do hneda farbu pridame vodu a zakryjeme. Robime to kym ryza nie je makka. Pripravene kurca dame do rury grilovat . Ked to vsetko mame navarene, upecene priloha moze byt uhorka kysla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale inak na margo receptu-kuriatko moze byt chutne
ad@tiginko : mas sice pravdu, ale malo by byt akesi "odtál - potál". aj co sa tyka gramatiky. co sa tyka receptu, su na vareche aj recepty na granadir alebo luskovu omacku, co tiez nie je vrchol kucharskeho umenia, ale su spracovane - povedala by som - s noblesou. popis, obrazky, komentar. a toto? no ... ved vravim: odtial - potial. taky je moj sukromny nazor.
ad 3: preco sa, preboha, griluje varene kura?
@cig ánočka, nedaj sa zmiatnuť, píš ďalšie takéto nádherné recepty, ja osobne som na ne zvedavá, pretože sú iné ako tie naše...
"Človek má právo pozerať na druhého zhora len vtedy, keď mu chce pomôcť vstať." Gabriel García Marquez
@ciganocka , len vytrvaj a nedaj sa, našla som tu už horšie recepty.
@nonna : nepotrebuješ utrieť nos ?
Len tak povedľa, dislektici môžu absolvovať aj vysokú školu, ak je diagnóza známa. Ale o to tu vôbec nejde. Recept je z rómskej kuchyne. Autorka sa snažila ho dať na varechu s naozaj dobrým úmyslom a poniektorí si z toho urobili srandu. Vám sa všetkým dobre darí? Nech sa každý zamyslí nad sebou... Ani neviete, aké manko by vzniklo, keby @ciganocka prestala písať svoje recepty. Veď to nikto nemusí variť, ak sa mu to nepozdáva, ale neberte nám, ktorých to zaujíma, takýmto spôsobom vzácne recepty. Čo sa týka jazyka, je tu viacero príspevkov varecháčov neslovenského pôvodu, aj s chybami, ale ešte to nikomu nevadilo. Hlavne, že tomu rozumieme.
variť vieme
www.stv.sk/relacieaz/jednotka/vareni-peceni/vari-k...